top icon
Επικαιρότητα

Αποχωρεί από τη θέση του CEO της Skoda o Bernhard Maier

Ο Bernhard Maier αποχωρεί από τη Skoda και τη θέση του CEO της εταιρείας στα τέλη του μήνα.

Ο Bernhard Maier ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1984 στην εταιρεία Nixdorf Computer AG και από το 1988 έως και το 2001 υπηρέτησε από ποικίλα διοικητικά πόστα την BMW AG, τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες.

Το 2001, ο Bernhard Maier ανέλαβε χρέη Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Porsche Deutschland GmbH, ενώ το 2010 διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στην Porsche AG. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Bernhard Maier συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό των πωλήσεων του Γερμανού κατασκευαστή, οι πωλήσεις του οποίου τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του σε αυτόν.

Τον Νοέμβριο του 2015 ο Bernhard Maier μεταπηδά στο Skoda στην οποία και αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της τσέχικης εταιρείας. Υπό την ηγεσία του Bernhard Maier, η Skoda παρουσίασε πολλά και σημαντικά νέα, μοντέλα όπως τα Kodiaq, Karoq, Kamiq και Scala, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στην εξέλιξη του ηλεκτρικού Enyaq iV.

Για την αποχώρηση του Bernhard Maier, ο ισχυρός άνδρας του VW Group, Herbert Diess, δήλωσε:

«Ο Bernhard Maier είναι ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη του VW Group.. Στο ρόλο του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto έχει συμβάλει στην ενίσχυση του προφίλ της μάρκας. Η θητεία του στην Skoda είναι από της πιο επιτυχημένες στην ιστορία των 125 ετών της εταιρείας. θα ήθελα να ευχαριστώ τον Bernhard Maier για αυτό αλλά και για τις σχεδόν δύο δεκαετίες στον όμιλο, αρχικά στη Porsche και κατόπιν στη Skoda».

Ο διάδοχος του Bernhard Maier θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ