top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το Mitsubishi Eclipse Cross

Η Mitsubishi Motors παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το compact SUV Eclipse Cross στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η Mitsubishi Motors Corporation ετοιμάζεται για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου της compact SUV στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (7 – 19 Μαρτίου). Το Eclipse Cross είναι ένα παγκοσμίως στρατηγικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ευρώπη φέτος το φθινόπωρο και στη συνέχεια σε Ιαπωνία, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία. Το νέο Eclipse Cross compact θα πλαισιώσει την παγκόσμια οικογένεια μοντέλων crossover SUV της MMC, το compact ASX και τα μεσαία SUV Outlander & Outlander PHEV.

Στο σχήμα του SUV της Mitsubishi ξεχωρίζουν το σφηνοειδές προφίλ με τις έντονες γραμμές, ένα πίσω παρμπρίζ με κλίση προς τα εμπρός, οι κοντοί πρόβολοι και τέλος οι μυώδεις προφυλακτήρες που παραπέμπουν στην εικόνα ενός αθλητή. Η σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield της MMC αποτυπώνεται στο προστατευτικό σχήμα που δημιουργείται οπτικά από την κεντρική περιοχή της μαύρης μάσκας που υποδηλώνει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Η φιλοσοφία Dynamic Shield υπογραμμίζει τη λειτουργικότητα του εμπρός τμήματος που έχει στόχο στην προστασία των ανθρώπων και του ίδιου του οχήματος. Η σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic & Characteristic στο πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από το σχεδόν κυβιστικό στυλ που δημιουργείται γύρω από τα ψηλά τοποθετημένα επιμήκη πίσω φώτα και από την οριζόντια διαίρεση του κεκλιμένου πίσω παρμπρίζ στα δύο. Μεγιστοποιώντας τη χρηστικότητα του χώρου αποσκευών το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο 60:40 με μεγάλη διαδρομή εμπρός πίσω και ρύθμιση κλίσης πλάτης. Εκτός του ότι προσφέρει στους πίσω επιβάτες άφθονο χώρο για τα πόδια, τους επιτρέπει επίσης να ρυθμίζουν τη θέση που τους εξυπηρετεί για άνεση στα μακρινά ταξίδια με άφθονο χώρο για το κεφάλι παρά την έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω.

Το Eclipse Cross εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone Link Display Audio, ένα Touchpad Controller και Head Up Display που επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειρίζεται και να ερμηνεύει διαφορετικά είδη πληροφοριών πιο εύκολα και με ασφάλεια. Το Smartphone Link Display Audio υποστηρίζει το Apple CarPlay, που είναι ο πιο έξυπνος και ασφαλής τρόπος χρήσης του iPhone μέσα στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί την οθόνη αφής του Smartphone Link Display Audio για να λαμβάνει οδηγίες βελτιστοποιημένες σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας, να κάνουν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, να έχουν πρόσβαση σε μηνύματα κειμένου, και να ακούνε μουσική, χωρίς να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο. Το Smartphone Link Display Audio υποστηρίζει επίσης το Android Auto που προσφέρει λειτουργία των Google Maps, μουσικών και λοιπών εφαρμογών στο Google Play μέσω φωνητικού ελέγχου. Το Touchpad Controller ελέγχει τις λειτουργίες ήχου, ραδιοφώνου και Apple CarPlay.

Το Eclipse Cross χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4WD που κατανέμει τη βέλτιστη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις της οδηγικής κατάστασης και το είδος του οδοστρώματος. Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς οχήματος της MMC, Super All-Wheel Control (S-AWC) περιλαμβάνει φωνητική ενεργοποίηση. Διατίθεται με δύο κινητήρες που πετυχαίνουν την κατάλληλη ισορροπία ισχύος και περιβαλλοντικών επιδόσεων. Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.5L συνδυάζεται με ένα νέο CVT με 8τάχυτο Sport Mode και δυνατότητα μηχανικών αλλαγών. Ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας άμεσου ψεκασμού common rail 2.2L που έχει τροποποιηθεί ειδικά για το Eclipse Cross συνδυάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το σύστημα Active Yaw Control διαχειρίζεται την κατανομή ροπής και τη δύναμη πέδησης σε κάθε πίσω τροχό για να βοηθά το όχημα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις προθέσεις του οδηγού, χρησιμοποιώντας πληροφορίες για τη γωνία διεύθυνσης, το συντελεστή περιστροφής αμαξώματος, τη ροπή του κινητήρα, την ισχύ πέδησης και την ταχύτητα των τροχών ώστε να προσδιορίζονται με ακρίβεια οι εντολές του οδηγού και η συμπεριφορά του οχήματος.