top icon
Επικαιρότητα

Αποζημιώσεις από την VW απαιτούν οι μεγαλομέτοχοί της

Το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβρη στους κόλπους του γερμανικού Ομίλου, επέδρασε αρνητικά στην τιμή της μετοχής της VW, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μέτοχοί της να βλέπουν σήμερα τα χαρτοφυλάκια τους να χάνουν πάνω από το 1/3 της αξίας τους.

Ως εκ τούτου, πολλοί αναμένεται να είναι οι μέτοχοι της VW που τους προσεχείς μήνες θα κινηθούν νομικά εναντίον της αξιώνοντας αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας του γνωστού σκανδάλου. Ήδη, η νομική εταιρεία Nieding + Barth δήλωσε σήμερα πως θα προσφύγει σε περιφερειακό δικαστήριο της Γερμανίας εκπροσωπώντας 66 στο σύνολο θεσμικούς επενδυτές της μάρκας, οι οποίοι θα αξιώσουν με τις αγωγές που θα καταθέσουν αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Επιπρόσθετα, έχουμε συγκεντρώσει και αρκετές χιλιάδες μικροεπενδυτών της VW. Αυτή τη στιγμή είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία για άσκηση αγωγών εναντίον της VW στη Γερμανία», δήλωσαν σήμερα οι νομικοί εκπρόσωποι της Nieding + Barth.

Βασικό υποστηρικτικό επιχείρημα των αγωγών που θα καταθέσει η νομική εταιρεία είναι πως η VW είχε πλήρη γνώση της «παράβασης» πριν κάνει την πρώτη ανακοίνωση-παραδοχή για το εν λόγω ζήτημα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ως εκ τούτου, η VW όφειλε, σύμφωνα με την Nieding + Barth, να ενημερώσει το κοινό, αλλά και τους επενδυτές της, πολύ νωρίτερα.

Θυμίζουμε πως η μετοχή της VW έχει… διολισθήσει από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα χάνοντας πάνω από το 30% της αρχικής της αξίας, απώλεια που μεταφράζεται σε πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της κατά περίπου 22 δις ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ