top icon
Επικαιρότητα

Athens International Motorsport Show

Άνοιξε τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, η δεύτερη για φέτος έκθεση για την βελτίωση των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, η Athens International Motorsport Show. Η έκθεση που έγινε γνωστή στο παρελθόν ως «Auto –Moto Exelixis», έφθασε αισίως στην πέμπτη χρονιά ύπαρξής της. Η αλλαγή ονόματος, μάλιστα, δεν φαίνεται να είναι τυχαία, αφού ο νέος χώρος στο Ελληνικό, που σαφώς προσφέρεται πολύ περισσότερο από τον αντίστοιχο στην Μεταμόρφωση, όπου διεξαγόταν παλαιότερα. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι διοργανωτές να μπορέσουν στα 15.000 τ.μ. να χωρέσουν εκτός από τους 120 εκθέτες και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, που αναμένεται να δώσουν ένα ακόμη κίνητρο στον κόσμο.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νεράντζης, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του τόνισε την σημαντικότητα της αγοράς της βελτίωσης αυτοκινήτων η οποία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι 2,8 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των ίδιων των αυτοκινήτων. Από εκεί και πέρα εξέφρασε την έκπληξή του για την ποιότητα και την πληρότητα της έκθεσης, χαρακτηρίζοντάς την ως «η αυλή των θαυμάτων». Την σκυτάλη πήρε ένα εντυπωσιακό χορευτικό σόου την ευθύνη για την οργάνωση του οποίου είχε ο γνωστός και από τον χώρο των αγώνων, Στράτος Φωτεινέλης.
Ξεκινώντας από την «εκθεσιακή» οπτική γωνία της Motosport Show, ο αριθμός των εκθετών που αναφέραμε νωρίτερα, αδιαμφισβήτητα αφήνει υποσχέσεις για χορταστικές περιηγήσεις στους διαδρόμους της. Η αλήθεια είναι ότι με τους σημαντικότερους ελληνικούς και ξένους οίκους βελτίωσης να είναι παρόντες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την συγκεκριμένη αγορά αλλά και να θαυμάσουν τα πολλά αυτοκίνητα αλλά και αξεσουάρ που βρίσκονται στα περίπτερα. Το φάσμα που καλύπτει η έκθεση εκτείνεται από την απλή αισθητική βελτίωση μέχρι και τις πλέον προχωρημένες μηχανικές επεμβάσεις. Παράλληλα, συμμετέχουν και πολλά από τα club αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονται σε ένα δικό τους χώρο και προσθέτουν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση. Μάλιστα, ορισμένες από τις κατασκευές που βρίσκονται στα περίπτερά τους είναι τόσο εντυπωσιακές που πραγματικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες που κοσμούν τα «stand» των μεγάλων οίκων.
Στον τομέα των εκδηλώσεων, το πρώτο Σαββατοκύριακο της έκθεσης φιλοξενούνται οι ελληνικοί τελικοί ηχοσυστημάτων της ΕΜΜΑ. Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες, στην γνωστή πίστα dragster που βρίσκεται 500 μ. από την έκθεση θα διεξαχθεί ένα αγώνας για το Πρωτάθλημα dragster που σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων θα ξεπερνάει τις 120 συμμετοχές! Το τελευταίο τριήμερο της έκθεσης, δηλαδή από την Παρασκευή 21 μέχρι και την Κυριακή 23, θα διεξαχθούν οι τελικοί του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ηχοσυστημάτων της ΕΜΜΑ.
Βασικός χορηγός της Athens International Motorsport Show είναι η βενζίνη BP Ultimate, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Triad Communications. Το εισιτήριο, δε, κοστίζει 10 ευρώ._Κ.Φ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ