top icon
Επικαιρότητα

Αθήνα – αυξημένη η κίνηση οχημάτων σε σχέση με το πρώτο lockdown

Αυξημένη σε ποσοστό 35% ήταν η κίνηση των οχημάτων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη πρώτη εργάσιμη ημέρα της καραντίνας του Μαρτίου.

Αυξημένη σε ποσοστό 35% ήταν η κίνηση των οχημάτων την πρώτη εργάσιμη μέρα της δεύτερης καραντίνας, συγκριτικά με αυτή που είχε καταγραφεί σε αυτή του περασμένου Μαρτίου, τουλάχιστον τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Στο λεκανοπέδιο η κίνηση των οχημάτων ήταν μειωμένη κατά 30% σε σύγκριση με τις ημέρες πριν το lockdown, και στο ίδιο ποσοστό μείωσης ήταν η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, σε σύγκριση με την καραντίνα του Μαρτίου. Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας έχει εξήγηση, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, και καταγράφηκε έως τις 09:30-10:00 το πρωί, ενώ στην συνέχεια μεγάλοι οδικοί άξονες όπως Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού, Βασ. Σοφίας είχαν γίνει… αεροδιάδρομοι προσγείωσης!

Αυτή η αύξηση της κίνησης συγκριτικά με την πρώτη καραντίνα του Μαρτίου οφείλεται σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς στο γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς και προτιμούν τα αυτοκίνητά τους, δεν ισχύει ο δακτύλιος, είναι ανοικτά τα δημοτικά σχολεία, ενώ πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν καθυστερήσει να εφαρμόσουν την τηλεργασία στους εργαζόμενους τους. Ο περιορισμός της κίνησης των οχημάτων δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα ωστόσο όπως εξήγησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπάρχουν περισσότερες δραστηριότητες οπότε ήταν αναμενόμενη και η αυξημένη κίνηση.

Το αντίδοτο περιορισμού της πιθανής άσκοπης μετακίνησης πολιτών, πεζών ή εποχούμενων, είναι σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η αύξηση των ελέγχων και η επιβολή περισσότερων προστίμων μετά την διαπίστωση πολλών φαινομένων καταστρατήγησης των κανόνων.


Πηγή: www.thetoc.gr


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ