top icon
Επικαιρότητα

Ο Senna, ο Πελέ και το πανό που ύψωσαν οι παίκτες της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ

Το πανό που ύψωσαν οι Βραζιλιάνοι μετά το τέλος του αγώνα με τη Νότια Κορέα για τον μύθο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Πελέ, έφερε στη μνήμη ένα αντίστοιχο πανό που υψώθηκε στο Μουντιάλ του 1994 για τον θρύλο Ayrton Senna.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου απόλαυσαν χθες μια μοναδική παράσταση της Βραζιλίας απέναντι στη Νότια Κορέα. Οι παίκτες της Σελεσάο με τα 4 γκολ μοναδικής ομορφιάς που πέτυχαν κατάφεραν να προκριθούν στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν τη μαχητική Κροατία. Ωστόσο μετά τη λήξη του αγώνα, όλοι γίναμε μάρτυρες μιας σπουδαίας στιγμής η οποία μας έφερε στο μυαλό τον θρύλο της Formula 1 Ayrton Senna.

Senna

Οι παίκτες της Βραζιλίας μετά το τελευταίο σφύριγμα, άνοιξαν ένα μεγάλο πανό το οποίο είχε το όνομα και το πρόσωπο του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου Πελέ. Για όσους δεν γνωρίζουν ο 82χρονος Πελέ πάσχει εδώ και ένα χρόνο από καρκίνο στο παχύ έντερο και την περασμένη Τρίτη μπήκε σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες της Βραζιλίας θέλησαν να δείξουν τη στήριξη τους στον σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Senna

Επιπρόσθετα η κίνηση των Βραζιλιάνων έφερε ξανά στη μνήμη μας μια ανάλογη στιγμή η οποία σχετίζεται με ακόμη μία σπουδαία προσωπικότητα της Βραζιλίας, τον θρύλο της Formula 1 Ayrton Senna. To 1994, μετά από 24 χρόνια η Βραζιλία κατακτούσε το 4o Παγκόσμιο Κύπελλο της απέναντι στην Ιταλία, μετά το τέλος του αγώνα σύσσωμη η αποστολή της Βραζιλίας ύψωσε ένα αντίστοιχο πανό αφιερώνοντας τη μεγάλη αυτή επιτυχία στον κορυφαίο ίσως οδηγό στην ιστορία της Formula 1, τον Βραζιλιάνο Ayrton Senna, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του λίγους μήνες νωρίτερα (Πρωτομαγιά 1994) στην πίστα της Ίμολα.

Senna

Με αυτόν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας και τότε και τώρα δεν ξέχασαν δύο μύθους της χώρας οι οποίοι έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα βιβλία του παγκόσμιου αθλητισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Senna
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ