top icon
Επικαιρότητα

Αυτή είναι η νέα και ηλεκτρική BMW i4

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της ηλεκτρικής i4 που με 530 ίππους υπόσχεται αυτονομία έως και 590 χλμ. με μία φόρτιση.

Μετά τις νέες iX xDrive40 και xDrive50, η BMW μας αποκαλύπτει σήμερα τη μορφή ενός ακόμα ηλεκτρικού μοντέλου της: της νέας i4. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα 4θυρο αυτοκίνητο, με κουπέ χαρακτηριστικά σε επίπεδο αισθητικής, το οποίο θα ενταχθεί στη γκάμα που Βαυαρού κατασκευαστή μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

«Για πρώτη φορά, δημιουργήσαμε εξ αρχής μία αμιγώς ηλεκτρική σπορ BMW», εξηγεί ο επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης του αυτοκινήτου David Alfredo Ferrufino Camacho. Και συμπληρώνει: «Η BMW i4 ενσαρκώνει όλα όσα συμβολίζει η BMW – και παράλληλα, είναι αμιγώς ηλεκτρική».

BMW i4

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Βαυαρούς, ηλεκτρική i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW που βρίσκεται στο Μόναχο. Εκεί, δηλαδή, όπου σήμερα παράγονται η 4θυρη έκδοση της νέας Σειράς 3 με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδοχές της, οι αντίστοιχες για τη Σειρά 3 Touring, η 4 Series Coupe και η M4 Coupe.

BMW i4

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τόσο η ηλεκτρική μονάδα και το σύστημα φόρτισης, όσο και η μπαταρία βάρους 550 κιλών της νέας i4 θα κατασκευάζονται in-house από το BMW Group. Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η 5η κατά σειρά γενιά του συστήματος eDrive με το οποίο θα είναι «προικισμένη» η νέα i4 θα αποτελείται από μια ενιαία μονάδα κινητήρα, μετάδοσης και ηλεκτρονικών συστημάτων – η οποία θα είναι συμβατή ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί και σε άλλους τύπους αμαξωμάτων.

BMW i4

Οι μπαταρία της νέας BMW i4 θα έχει χωρητικότητα που θα κυμαίνεται στα 80 kWh εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Βαυαρών, αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που θα φτάνει τα 600 χλμ. To 4θυρο κουπέ αναμένεται να διαθέτει τα τεχνολογικά φόντα ώστε να μπορεί να φορτίζεται στα 150 kW, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας μέσω ταχυφορτιστή έως και το 80% της μέγιστης αποθηκευτικής ικανότητας του συσσωρευτή σε χρόνο 35 λεπτών. Έτσι, θα μπορεί στα 150 kW να φορτίσει την μπαταρία της μέσα σε 6 περίπου λεπτά ώστε να είναι εφικτή η κάλυψη 100 χλμ.

BMW i4

Οι μπαταρία της νέας BMW i4 θα έχει χωρητικότητα που θα κυμαίνεται στα 80 kWh εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Βαυαρών, αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που θα φτάνει τα 590 χλμ. To 4θυρο κουπέ αναμένεται να διαθέτει τα τεχνολογικά φόντα ώστε να μπορεί να φορτίζεται στα 150 kW, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας μέσω ταχυφορτιστή έως και το 80% της μέγιστης αποθηκευτικής ικανότητας του συσσωρευτή σε χρόνο 35 λεπτών. Έτσι, θα μπορεί στα 150 kW να φορτίσει την μπαταρία της μέσα σε 6 περίπου λεπτά ώστε να είναι εφικτή η κάλυψη 100 χλμ.

BMW i4

O ηλεκτροκινητήρας της νέας i4 θα αποδίδει ισχύ 530 ίππων – τιμή παραπλήσια με εκείνη των θερμικών V8 συνόλων της BMW που συναντάμε σήμερα κάτω από το εμπρός καπό των δημιουργιών του Μ Division. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της BMW, η νέα i4 θα έχει τελική ταχύτητα που θα υπερβαίνει τα 200 χλμ./ώρα, με το τυπικό αλλά πάντοτε ενδεικτικό «0-100» να ολοκληρώνεται σε 4 δλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ