top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο Renault Megane RS

Η γαλλική εταιρεία λύνει εν μέρει τη σιωπή της και στο περιθώριο του GP του Μονακό αποκαλύπτει το νέο της «όπλο» στην αρένα των καυτών χάτσμπακ.

Με το ολοκαίνουργιο Megane RS η γαλλική εταιρεία μπαίνει εκ νέου στο άτυπο κλαμπ της κατηγορίας πλαισιώνοντας καταξιωμένα ονόματα του είδους. Και ειδικότερα, το Ford Focus RS, το νέο Honda Civic Type R και φυσικά το «αειθαλές» VW Golf GTi στην κορυφαία έκδοση Clubsport S. Αξίζει να σημειώσουμε πως η αναμενόμενη εδώ και μήνες «δημόσια εμφάνιση» του νέου πολιτικού τετράτροχου «όπλου» της Renault Sport πραγματοποιήθηκε πριν λίγα μόλις λεπτά σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πριγκιπάτο του Μονακό με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων παρουσίας της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1. Μάλιστα, το «παρών» στην πρεμιέρα του μοντέλου έδωσε και ο ισχυρός άνδρας της Renault, Carlos Ghosn, ενώ, ειδικά για την περίσταση, πίσω από το τιμόνι του νέου Megane RS βρέθηκε ο γνωστός πιλότος της F1, Nico Hulkenberg.

Όλα τα παραπάνω ίσως και να έχουν ελάχιστη σημασία για τους θιασώτες της σπορ οδήγησης, μιας και το… ζουμί δε βρίσκεται στις «υψηλές» παρουσίες, ούτε ασφαλώς και στις εορταστικές εκδηλώσεις των Γάλλων της Renault, αλλά στο «ποιόν» του πολύ-αναμενόμενου Renault Megane RS. Επ’ αυτού, η σημαντικότερη είδηση, η οποία δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από επίσημα χείλη, αφορά στον 1.800άρη πλέον κινητήρα που φιλοξενείται κάτω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου –ναι, ο ίδιος που κινεί και τη νέα Alpine A110!- πληροφορία που πρώτοι είχαμε μεταδώσει με παλαιότερη ανάρτηση μας στις 17 Μαρτίου (δείτε εδώ). Αποκαλύψεις δεν έγιναν ούτε και για την ισχύ του, αν και βέβαιο θεωρείται πως η τελευταία θα ξεπερνά κατά πολύ τους 252 ίππους υπερβαίνοντας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, τους 300. Το νέο αυτό «γαλλικό» διαμάντι θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή, για πρώτη φορά, με το «διπλόδισκο» κιβώτιο του Γάλλου κατασκευαστή μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Προς το παρόν, η Renault δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία κρατώντας καλά κρυμμένα τα υπόλοιπα μυστικά του νέου της μοντέλου, το οποίο θα «φανερωθεί» πλήρως τον προσεχή Σεπτέμβριο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Όπως ανακοινώθηκε, η εμπορική του διάθεση θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο 3μηνο της νέας χρονιάς._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ