top icon
Επικαιρότητα

Οι «Ιπτάμενες Μέλισσες» της Bentley

Ποιος είπε πως η Bentley παράγει μόνο πολυτελή αυτοκίνητα. Η διάσημη εταιρεία με τις «Ιπτάμενες Μέλισσες» της γίνεται πλέον και παραγωγός μελιού.

Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τις «Ιπτάμενες Μέλισσες» της Bentley, οι οποίες παρήγαγαν το ρεκόρ των 1.000 βάζων μελιού. Η Bentley πριν τρία χρόνια ίδρυσε το Κέντρο Αριστείας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για τη βιωσιμότητα με ονομασία #GOTOZERO για την προώθηση της βιοποικιλότητας γύρω από τους χώρους τoυ εργοστασίου της.

Bentley

Οι “ιπτάμενες μέλισσες” ξεκίνησαν ως μια αποικία 120.000 γηγενών μελισσών το 2019 και έκτοτε έχουν αυξηθεί σε πάνω από 600.000 που κατανέμονται σε δέκα ενεργές κυψέλες. Για την καλλιέργεια της κυψέλης, η Bentley συνεργάστηκε με την περιβαλλοντική οργάνωση “Buckley Bees”, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της υγείας της αποικίας και την παραγωγή του μελιού. Η περιβαλλοντική οργάνωση “Buckley Bees” εξασφαλίζει ότι κάθε πλαίσιο κηρήθρας συλλέγεται για να εξαχθεί κάθε σταγόνα μελιού, το οποίο στραγγίζεται, φιλτράρεται και μεταγγίζεται πριν από τη μεταφορά του στο βάζο.

Bentley

Όπως το περιγράφει η Bentley, οι διαδικασίες εξαγωγής αντιμετωπίζονται με την ίδια “προσοχή στη λεπτομέρεια και την τελειότητα που κάποιος θα περίμενε από την διάσημη φίρμα”. Μόλις το μέλι μεταγγιστεί σωστά, συσκευάζεται προσεκτικά σε κομψά βάζα. Στη συνέχεια, προσφέρεται ως μοναδικό δώρο στους VIP επισκέπτες και στους καλεσμένους στα κεντρικά γραφεία της Bentley στο Crewe.

Bentley

Το Κέντρο Αριστείας για την παραγωγή μελιού είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που ξεκίνησε η Bentley για την προώθηση και τη βελτίωση της βιωσιμότητας του εργοστασίου της. Έχει επίσης φυτέψει πάνω από 100 δέντρα γύρω από το χώρο του εργοστασίου και έχει κατασκευάσει σπιτάκια για πουλιά και κουτιά για σκαντζόχοιρους που βρίσκονται διάσπαρτα εντός του. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη φύτευση χλωρίδας και πανίδας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.000 βολβών νάρκισσου, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση του τοπικού περιβάλλοντος.

Bentley
Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Bentley, η εταιρεία θα γιορτάσει πέντε χρόνια ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα στο εργοστάσιο του Crewe το επόμενο έτος. Η εταιρεία πιστώνει τις προσπάθειες βιοποικιλότητας και βιωσιμότητας ως μέρος αυτής της επιτυχίας.

Bentley

Επιπρόσθετα σχεδιάζει νέες πρωτοβουλίες για να βελτιώσει περαιτέρω τον περιβαλλοντικό της αντίκτυπο και να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις και οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες αντικατοπτρίζουν συνεχώς τις φιλοδοξίες της εταιρείας στο να γίνει “ο ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα πολυτελείας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ