top icon
Επικαιρότητα

BMW Group: Η ηλεκτροκίνηση στο προσκήνιο

Το BMW Group ανακοίνωσε σήμερα τα μεσοπρόθεσμα σχέδια του που θα το φέρουν ακόμα πιο κοντά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης – και όχι μόνο.

Με το λανσάρισμα του i3, το BMW Group έκανε αισθητή την παρουσία του στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, που όπως όλα δείχνουν αποτελούν το άμεσο μέλλον στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Όπως επανεπιβεβαίωσε σήμερα ο Βαυαρός κατασκευαστής, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του, καθώς μέχρι το 2021 το BMW Group θα διαθέτει στις τάξεις του πέντε στο σύνολο ηλεκτρικά μοντέλα: το i3, το MINI Electric, την iX3, το εντελώς νέο i4 καθώς και το iNEXT. Μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε τουλάχιστον 12 μοντέλα, όπως διαβεβαιώνουν σήμερα οι ιθύνοντες του ομίλου. Συμπεριλαμβανομένων δε των plug-in υβριδικών οχημάτων – των οποίων η αυτονομία κίνησης αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά κατά το επόμενο έτος – το «εξηλεκτρισμένο» χαρτοφυλάκιο προϊόντων του BMW Group θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 25 μοντέλα.

Η κατασκευή μιας πλήρης γκάμας ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων από το στρατόπεδο των Βαυαρών θα είναι δυνατή χάρη σ’ ένα ευέλικτο portfolio δαπέδων καθώς και σ’ ένα εξίσου πρωτοποριακό παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής. Έτσι, το BMW Group υπόσχεται πως θα είναι σε θέση να κατασκευάσει μοντέλα με ηλεκτροκινητήρες (BEV), υβριδικά (PHEV) αλλά και συμβατικά (ICE) σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής. Ο στόχος για το τρέχον έτος είναι η κατασκευή και διάθεση 140.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ μέχρι το τέλος του 2019 το BMW Group αναμένει να έχει πάνω από 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους.

Το BMW Group εξελίσσει πυρετωδώς αυτήν την περίοδο την 5η γενιά του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, στο οποίο η αλληλεπίδραση του ηλεκτροκινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, των ηλεκτρονικών συστημάτων ισχύος και της μπαταρίας, θα είναι βελτιστοποιημένη. Όπως ανακοινώθηκε, το εν λόγω ηλεκτρικό «πακέτο» κίνησης θα κάνει το ντεμπούτο του για πρώτη φορά στη νέα BMW iX3 το 2020.

Θυμίζουμε πως στις αρχές του τρίτου τριμήνου το BMW Group υπέγραψε μία σύμβαση μακράς πνοής με την κινεζική εταιρεία Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) για την προμήθεια μπαταριών αξίας 4 δις ευρώ. Η ανάθεση αυτής της σύμβασης αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την απόφαση της CATL να κατασκευάσει στη Γερμανία την πιο εξελιγμένη εγκατάσταση παραγωγής κυψελών μπαταριών στον κόσμο. Από το 2021 και μετά, οι κυψέλων των μπαταριών για το BMW iNEXT – τα οποία θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της BMW Group στο Dingolfing – θα προμηθεύονται από το νέο εργοστάσιο της CATL στην Erfurt._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ