top icon
Κόσμος

BMW Group και NVIDIA σχεδιάζουν το «εικονικό εργοστάσιο»

Το BMW Group και η NVIDIA δημιουργούν μία νέα μέθοδο σχεδιασμού εξαιρετικά περίπλοκων συστημάτων παραγωγής με την πλατφόρμα Omniverse.

Επί της ουσίας, το εργαλείο εικονικού σχεδιασμού εργοστασίου ενσωματώνει μία σειρά δεδομένων και εφαρμογών και επιτρέπει συνεργασία σε πραγματικό χρόνο με πλήρη συμβατότητα.

Ο Milan Nedeljković, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG στον τομέα της παραγωγής δήλωσε:

«Μαζί, θα κάνουμε ένα τεράστιο άλμα προόδου ανοίγοντας νέες προοπτικές στον τομέα του εικονικού, ψηφιακού σχεδιασμού. Στο μέλλον, μία εικονική αναπαράσταση του δικτύου παραγωγής, θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε μία πρωτοποριακή, ολοκληρωμένη μέθοδο σχεδιασμού. Η Omniverse βελτιστοποιεί την ακρίβεια, την ταχύτητα και κατά συνέπεια την αποδοτικότητα των διαδικασιών σχεδιασμού».

Από τη μεριά του, ο ο Jensen Huang, ιδρυτής και CEO της NVIDIA, ανέφερε τα εξής:

«Η BMW υιοθετεί εξατομικευμένη παραγωγή σε μαζική κλίμακα και οι διαδικασίες της είναι από τις πιο περίπλοκες στον κόσμο Στα εργοστάσια του μέλλοντος που οραματίζεται, άνθρωποι και ρομπότ εργάζονται μαζί, μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων σχεδιασμού εργοστασίων συνεργάζονται σε ένα κοινό εικονικό χώρο, και ολόκληρο το εργοστάσιο προσομοιώνεται με φωτορεαλιστική λεπτομέρεια. Η NVIDIA Omniverse δημιουργήθηκε για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Χαίρομαι που μέσω της NVIDIA Omniverse οι ομάδες της BMW μπορούν να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να διαχειρίζονται τη λειτουργία των μελλοντικών εργοστασίων της εικονικά, πριν καν ξεκινήσει οποιαδήποτε κατασκευαστική εργασία. Αυτό είναι το μέλλον της παραγωγής.»

Ο εικονικός σχεδιασμός εργοστασίων είναι ήδη ευρέως διαδεδομένος, αλλά μέχρι τώρα απαιτούσε την εισαγωγή δεδομένων από διάφορες εφαρμογές. Αυτό, εκτός του ότι είναι χρονοβόρο, εγείρει και ζητήματα συμβατότητας. Επιπλέον, τα δεδομένα δεν είναι πάντα ενημερωμένα. Στο μέλλον, η πλατφόρμα Omniverse θα επιτρέπει τη συλλογή και συσχέτιση live δεδομένων από όλες τις συναφείς βάσεις για τη δημιουργία μιας κοινής προσομοίωσης, χωρίς να χρειάζεται η εκ νέου εισαγωγή τους.

Στόχος είναι, οι μετατροπές και οι ρυθμίσεις να μπορούν να αξιολογούνται στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού ώστε να δημιουργείται μία συνολική εικόνα. Αυτή η απόλυτη διαφάνεια θα επιτρέπει στους υπεύθυνους σχεδιασμού και τους ειδικούς παραγωγής να σχεδιάζουν εξαιρετικά περίπλοκα συστήματα παραγωγής ακόμα πιο γρήγορα και με ακρίβεια, χωρίς απώλειες διεπαφής ή προβλήματα συμβατότητας. Η πλατφόρμα Omniverse ενσωματώνει δεδομένα από διάφορα επαγγελματικά εργαλεία σχεδιασμού από διαφορετικούς προμηθευτές και τα χρησιμοποιεί για τη δημιουργία φωτορεαλιστικών προσομοιώσεων σε πραγματικό χρόνο.

Η άριστη φωτορεαλιστική ποιότητα είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της Omniverse. Επίσης, εργαζόμενοι σε διαφορετικές περιοχές και διαφορετικές ζώνες ώρας μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εικονική προσομοίωση και να σχεδιάζουν τις λεπτομέρειες μιας διαδικασίας ή ενός συστήματος παραγωγής όποτε είναι απαραίτητο. Επιπλέον, η Omniverse μπορεί να χρησιμοποιείται σε πολυάριθμες εφαρμογές: στο μέλλον, οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και οι ειδικοί παραγωγής θα συνεργάζονται χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που είναι συγχρονισμένα στην υποδομή του cloud της Omniverse. Επίσης, θα μπορούν να συζητούν την ενσωμάτωση νέων συστημάτων παραγωγής με προμηθευτές.

Η Omniverse επιτρέπει την ενσωμάτωση δεδομένων δομής και εγκατάστασης, καθώς και εξαρτημάτων και κωδικών ανταλλακτικών στην παραγωγή. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται για σχεδιασμό logistics, προσφέροντας πρωτοφανή συνέπεια δεδομένων, από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή.

Το BMW Group έχει μακροχρόνια συνεργασία με την NVIDIA. Σε ένα πρώτο πιλοτικό project, η Αμερικανική εταιρεία τοποθέτησε προηγμένες τεχνολογίες και ειδικές λειτουργικές μονάδες τεχνητής νοημοσύνης σε ρομπότ logistics και στα έξυπνα ρομπότ μεταφορών (Smart Transport Robots -STR) του BMW Group.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ