top icon
Επικαιρότητα

Business class μετακινήσεις με την υπογραφή της Niesmann+Bischoff

Με τιμή αγοράς που υπερβαίνει οριακά τα 90.000 δολάρια, το νέο iSMove της Niesmann+Bischoff έρχεται να συνθέσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των motorhomes απευθυνόμενο σε εκείνους που αναζητούν πολυτελείς μετακινήσεις για όλη την οικογένεια.

Η γερμανική εταιρεία Niesmann+Bischoff παρουσίασε πριν λίγους μήνες το iSmove, μία νέα πρόταση στην κατηγορία των motorhomes που βασίζεται στο κατά τ’ άλλα ταπεινό «σώμα» ενός Fiat Ducato.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Γερμανία, η οποία είναι θυγατρική του Erwin Hymer Group, διαθέτει επίσης στη γκάμα της τρία ακόμα οχήματα αυτού του τύπου, τα Smove, Arto και Flair. Σε αντίθεση όμως με αυτά, το iSmove δημιουργήθηκε για να «υπερβεί όλους τους κανόνες» ενσωματώνοντας νέα στοιχεία σχεδίασης στο εσωτερικό του που ξεχωρίζουν, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, για το στιλ τους.

iSMove

Όπως πολλοί ακόμα μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, η Niesmann+Bischoff επηρεάστηκε αρνητικά από την πανδημία του κορωναϊού. Ωστόσο, η εταιρεία «επιστρέφει» σήμερα στην αναπτυσσόμενη αγορά των Recreational Vehicles (RVs), η οποία έρχεται ξανά στο προσκήνιο σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να βλέπουν μια άνοδο στις πωλήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων.

Στο εσωτερικό του iSMove τα τοιχώματα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο διαθέτοντας έξτρα μόνωση από φελιζόλ, ενώ προαιρετικά μπορούν να επενδυθούν με τσόχα. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα του είδους, η πόρτα εισόδου στο iSmove είναι χωρίς παράθυρο, γεγονός που κάνει το εσωτερικό να φαίνεται πιο «συμπαγές», σύμφωνα με την Niesmann+Bischoff.

iSMove

Το εσωτερικό του αυτοκινούμενου… σπιτιού της γερμανικής εταιρείας έχει ύψος περίπου 2 μ., δημιουργώντας έτσι τον απαραίτητο χώρο για την πλειοψηφία των επιβατών. Από εκεί και πέρα, η εσωτερική επένδυση της οροφής είναι σκουρόχρωμη, γεγονός που δίνει στο εσωτερικό μια αίσθηση πολυτέλειας. Το «παρών» δίνουν αρκετοί λειτουργικοί χώροι, όπως το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο απέναντι από την κουζίνα, καθώς και το σαλόνι – το δεύτερο κρεβάτι, σε στιλ κουκέτας, μπορεί να αποθηκευτεί στην οροφή, πάνω από το cockpit, όταν δεν χρησιμοποιείται.

Η κύρια κρεβατοκάμαρα, με επιλογή δύο μονών ή ενός διπλού κρεβατιού, βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί επίσης να απομονωθεί από τα υπόλοιπα «διαμερίσματα» χρησιμοποιώντας ένα προαιρετικό ράφι και μια συρόμενη πόρτα. Η κουζίνα σε σχήμα L, η οποία βρίσκεται μεταξύ του καθιστικού και του υπνοδωματίου, μπορεί να αναβαθμιστεί με το πακέτο Premium Kitchen.

iSMove

Με τιμή 90.390 δολαρίων, το iSMove της Niesmann+Bischoff είναι ενεργειακά αυτόνομο διαθέτοντας δύο δεξαμενές νερού (μία για πόσιμο, χωρητικότητας 200 λίτρων, και μια λυμάτων, στα 120 λίτρα), ηλιακά πάνελ 125 W, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 100 Ah, που του επιτρέπει να μείνει μακριά από την πρίζα έως και 9 ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ