top icon
Επικαιρότητα

Car Of The Year 2020: Η ώρα της αλήθειας

Λίγες μόλις ώρες μας χωρίζουν από την ανακοίνωση του μοντέλου που θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Παρά την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης για λόγους που σχετίζονται με τον διαβόητο ιό Covid-19, οι διοργανωτές του θεσμού Car Of The Year αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, στην πραγματοποίηση της τελετής ανάδειξης του φετινού νικητή, η οποία θα λάβει χώρα σήμερα στη ελβετική πόλη, στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Η όλη διαδικασία, στην οποία δεν θα παραστούν δημοσιογράφοι μετά και τις πρόσφατες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα μεταδοθεί διαδικτυακά, σε ζωντανή μάλιστα σύνδεση. 

Την τελετή θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της επιτροπής του θεσμού Car Of The Year, Frank Janssen, παρουσία δημοσιογράφων του γερμανικού περιοδικού Stern.

Ο θεσμός Car Of The Year διοργανώνεται από επτά μεγάλα ευρωπαϊκά περιοδικά: τα Auto (Ιταλία), Autocar (Μ. Βρετανία), Autopista (Ισπανία), Autovisie (Ολλανδία), L’Automobile (Γαλλία), Stern (Γερμανία) και Vi Bilagre (Σουηδία).

Από τη μεριά τους, τα 60 μέλη της επιτροπής του θεσμού, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του περιοδικού 4Τροχοί, Στράτης Χατζηπαναγιώτου, εκπροσωπούν 23 χώρες της Ευρώπης.

Με δεδομένο τον όγκο της αγοράς που εκπροσωπεί κάθε μέλος της επιτροπής, η Γαλλία, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Ιταλία και η Ισπανία εκπροσωπούνται στο θεσμό με 6 εκλέκτορες η κάθε μια.

COTY

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος κάθε εκλέκτορας έχει στη διάθεσή τους 25 βαθμούς, τους οποίους κάθε μέλος του θεσμού μπορεί να κατανείμει κατά το δοκούν σε τουλάχιστον πέντε από τους επτά φιναλίστ.

Θυμίζουμε πως για το 2020 τα μοντέλα που διεκδικούν το στέμμα είναι τα εξής (σε αλφαβητική σειρά):

  • BMW Σειρά 1
  • Ford Puma
  • Peugeot 208
  • Porsche Taycan
  • Renault Clio
  • Tesla Model 3
  • Toyota Corolla

Το 2019 τον τίτλο κατέκτησε η ηλεκτρική Jaguar I-Pace. Οι νικητές των προηγούμενων εννέα ετών ήταν τα Volvo XC40 (2018), Peugeot 3008 (2017), Opel Astra (2016), VW Passat (2015), Peugeot 308 (2014), VW Golf (2013), Chevrolet Volt/Opel Ampera (2012), Nissan Leaf (2011) και VW Polo (2010).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ