top icon
Επικαιρότητα

Dacia Spring Electric: Προλογίζοντας το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας

Την είσοδό της στα οχήματα πόλης και την ηλεκτροκίνηση ετοιμάζει η Dacia, με το concept-car Spring Electric να μας προσφέρει μια πρώτη εικόνα από όσα θα ακολουθήσουν, αρχής γενομένης από το 2021.

Η Dacia βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αυξάνοντας διαρκώς το μερίδιό της στην αγορά, χάρη στη γκάμα από σύγχρονα, αξιόπιστα και προσιτά σε οικονομικό επίπεδο, αυτοκίνητα που διαθέτει, μετρώντας περισσότερες από 6,5 εκατομμύρια πωλήσεις. Θέλοντας να ακολουθήσει τις τάσεις της εποχής, διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτήρα που την έκανε να ξεχωρίσει, παρουσίασε το concept car Dacia Spring Electric. Ένα όχημα που καταδεικνύει την πορεία της προς στο εγγύς μέλλον, αφού αποτελεί τον πρόδρομο του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας. Το οποίο, όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Dacia, αναμένεται να αποτελέσει το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Όντας παράλληλα το πρώτο αυτοκίνητο πόλης που κατασκευάζει η μάρκα, τo Dacia Spring Electric έχει μικρές διαστάσεις (μήκος 3,73 μέτρα) και όπως προδίδει η ονομασία του, είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Σαφώς εκσυγχρονισμένο εμφανισιακά, το 4θέσιο και συνάμα 5θυρο όχημα έχει σαφείς καταβολές από τα SUV. Σε αυτό συντελούν στοιχεία όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι προστατευτικές ποδιές εμπρός-πίσω και οι μπάρες οροφής. Tο ανάγλυφο καπό, ο σχεδιασμός της εμπρός γρίλιας στη μάσκα και ο συνδυασμός γκρίζου παστέλ και έντονου πορτοκαλί χρώματος, διαμορφώνουν μια δυναμική εικόνα. Επιπλέον, στα φώτα έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς τεχνολογία LED, με τα εμπρός να χαρακτηρίζονται από μια οριζόντια λωρίδα στο πάνω μέρος και 6 γραφικά σχέδια στον προφυλακτήρα και τα πίσω, που είναι συνολικά 4, να έχουν σχεδιασμό διπλού Υ.

Dacia Spring Electric

Το Dacia Spring Electric, ενσωματώνει στοιχεία από την τεχνογνωσία της Renault στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, θέλοντας ωστόσο να βάλει τις δικές της πινελιές. Στόχος είναι να αποτανθεί τόσο σε πελάτες λιανικής όσο και σε εταιρείες, χάρη σε στοιχεία που κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν όπως αθόρυβη λειτουργία, ελάχιστοι κραδασμοί από τον κινητήρα, μηδενικές εκπομπές ρύπων, ευκολία στη φόρτιση και τη συντήρηση.

Dacia Spring Electric

Η έκδοση παραγωγής του Dacia Spring Electric αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021, με αυτονομία -σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας- περίπου 200 χιλιομέτρων σε κύκλο WLTP. Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, αναμένονται προσεχώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ