top icon
Επικαιρότητα

Diego Maradona: Ο “θεός” που λάτρευε τα αυτοκίνητα και τους αγώνες (+videos)

Ο Diego Armando Maradona, κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και ίνδαλμα παγκόσμιας εμβέλειας, υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα, όπως ξεχωριστή υπήρξε και η σχέση του με τον κόσμο της αυτοκίνησης.

Η είδηση του θανάτου του Αργεντινού θρύλου του ποδοσφαίρου, Diego Armando Maradona, σε ηλικία 60 ετών, έχει ξεφύγει από τα αμιγώς αθλητικά όρια, αφού ο “Diegito” υπήρξε κορυφαίος ποδοσφαιριστής, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά σίγουρα ίνδαλμα για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.  

BMW i8

Το “Pibe de Oro” (χρυσό αγόρι) του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αγαπούσε ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ για έναν άνθρωπο όπως ο Maradona, η σχέση με τους 2 ή τους 4 τροχούς, δε θα μπορούσε παρά να βασίζεται στο πάθος, το οποίο ήταν βασικό συστατικό κάθε ενέργειάς του σε αυτόν τον κόσμο.

Diego Maradona Valentino Rossi

Κορυφαίες μορφές του παγκόσμιου motorsport, όπως οι Valentino Rossi και Sebastien Loeb, έζησαν όμορφες στιγμές με τον “Diegito” τις οποίες θυμήθηκαν χθες, τιμώντας τον μεγάλο ποδοσφαιριστή. Ο Ιταλός αναβάτης-θρύλος, έγραψε στα προσωπικά του social media: “Αντίο Diego, μάγε της μπάλας”,  ενώ ανέβασε και το βίντεο της συνάντησής του με τον Maradona το 2008 στο Misano, όταν το γκαράζ της Yamaha σείστηκε,  υποδεχόμενο τον Αργεντινό.

Diego Maradona Sebastien Loeb

Από την πλευρά του ο Loeb, όπως και η Citroen Racing και ο teammate του τότε στη γαλλική ομάδα, Dani Sordo, τίμησαν με το δικό τους τρόπο τον Maradona. Ο Αργεντινός, είχε βρεθεί στο δεξί μπάκετ του Loeb το 2008, στο περιθώριο του Ράλλυ Αργεντινής, γνωρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αδρεναλίνη που προσφέρει η συνοδήγηση με έναν κορυφαίο οδηγό του WRC.  Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ, έγραψε για τον Maradona: “Δεν είναι μυστικός ότι δεν είμαι μεγάλος φαν του ποδοσφαίρου, αλλά η τιμή να γνωρίσω έναν τέτοιο θρύλο θα μου μείνει χαραγμένη για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη, λαμπερό αστέρι Diego!”

Maradona Loeb

Οι ιστορίες που έχουν ως επίκεντρο τη σχέση του Diego Maradona με τα αυτοκίνητα είναι αρκετές, έχοντας σε μεγάλο ποσοστό έχουν ιταλικό και γερμανικό φόντο. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Maradona αγόρασε μια Porsche 924 ισχύος 125 ίππων, την οποία πούλησε το 1982 προτού πάρει μεταγραφή για την Barcelona. Στη συνέχεια, με τον Diegito να αποκτά παγκόσμια φήμη, η αξία του αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε να πωλείται από οίκους δημοπρασιών, εκτοξεύθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν το 2010, όταν ο Maradona προπονούσε την εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η αξία της 924 είχε φτάσει στα 500.000 δολάρια. Το 2012, η μαύρη Porsche τέθηκε υπό πώληση το 2012, με τιμή 77.500 δολαρίων.

Rossi

Ακόμη, θέλοντας να τον τιμήσουν για την προσφορά του στην Argentinos Juniors, προτού μετακομίσει στην Boca Juniors, οι οπαδοί της αργεντίνικης ομάδας λέγεται πως του προσέφεραν μια Mercedes-Benz 500 SLC, με κινητήρα V8 ισχύος 237 ίππων, η οποία αγοράστηκε από την αντιπροσωπεία του Juan Manuel Fangio. Πάντως, ενδεικτικό του αντισυμβατικού χαρακτήρα του Maradona είναι το γεγονός ότι προτού βρεθεί στην Ευρώπη, διέθετε ακόμη ένα “ταπεινό” Fiat Europa 128 CLS, ώστε να μην τραβά τα βλέμματα.

Maradona Ferrari Testarossa

Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986 με την Αργεντινή, ο Maradona που στο μεταξύ είχε πάρει μεταγραφή στην ιταλική Napoli, αντιμετωπιζόταν περίπου ως θεός που περπατούσε στη Γη. Ως τέτοιος λοιπόν, ζήτησε μια Ferrari Testarossa, σε μαύρο όμως χρώμα. Επειδή ήταν ο Maradona, έστω και αν η Ferrari έπρεπε να παραβεί τις “κόκκινες” αρχές της, το αίτημά του εισακούστηκε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κάτι αντίστοιχο έχει ακόμη συμβεί μόνο για τους Sylvester Stallone, Michael Jackson και Michael Jordan. Η συγκεκριμένη Testarossa, θρυλείται πως πέρασε με 20.200 χιλιόμετρα σε έναν Ισπανό συλλέκτη, ο οποίος την πούλησε το 2014, έναντι 250.000 ευρώ.

Maradona Ferrari

Η Testarossa δεν ήταν η μοναδική μαύρη Ferrari που βρέθηκε στην κατοχή του Maradona, ο οποίος είχε ζητήσει και μια μαύρη F-40. Η σχέση του με τις Ferrari δεν είχε ολοκληρωθεί, αφού το 1995 όταν επέστρεψε στην Boca Juniors, ζήτησε όχι μία, αλλά δύο 355 Spider, που διέθετε κινητήρα 3,5 λίτρων V8 ισχύος 380 ίππων. Το αίτημά του εισακούστηκε ξανά, με το ένα από τα δύο αυτοκίνητα να πωλείται το 2005 έχοντας 37.800 χιλιόμετρα, μέσω δημοπρασίας από το Diego Armando Maradona Producciones SA, έναντι 670.150 δολαρίων! Το 2009, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από μέλος μια εγκληματικής οργάνωσης που αργότερα συνελήφθη, οπότε σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του κράτους της Αργεντινής.

Diego Maradona Scania

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα ιστορία, έρχεται από το 1994. Μετά τον αποκλεισμό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 για ντόπινγκ, ο Maradona προσπαθούσε να αποφύγει τους δημοσιογράφους. Έτσι, κάθε ημέρα πήγαινε με διαφορετικό αυτοκίνητο για προπόνηση, ώσπου μια ημέρα αποφάσισε να φτάσει εκεί με ένα μπλε φορτηγό Scania 360 113H. Ποιο ήταν το σκεπτικό του, όσον αφορά στους δημοσιογράφους; “Είδαν αυτή την όμορφη μικρή μηχανή. Τώρα θα είναι δύσκολο να γράψουν για εμένα, κανένας δημοσιογράφος δε θα μπορέσει να κρεμαστεί”, είχε δηλώσει ο Maradona.

Από εκεί και έπειτα, ο Αργεντινός απέκτησε αρκετά ακόμη αυτοκίνητα, όπως Mini Cooper S ή μια BMW i8, ενώ ήταν προπονητής στην ομάδα Fujairah από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το τελευταίο υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητό του ήταν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μια BMW M4.

Δείτε ένα video από την ξεχωριστή “βόλτα” του Diego Maradona στο πλευρό του Sebastien Loeb

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ