top icon
Επικαιρότητα

Dieselgate: Αποζημιώσεις €830 εκ. στη Γερμανία

Η VW κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους €830 εκ. σε περισσότερους από 260.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της στη Γερμανία, οι οποίοι επλήγησαν από το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Με το κόστος του διαβόητου dieselgate σε αποζημιώσεις να έχει ανέλθει για την VW σε περίπου €30 δις από το 2015 μέχρι σήμερα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε χθες πως κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Γερμανική Ομοσπονδία Καταναλωτικών Οργανώσεων (VZBV) προκειμένου να καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους €830 εκ. σε περισσότερους από 260.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της στη Γερμανία, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε ύστερα από τη μαζική αγωγή που κατέθεσαν μέσω της VZBV οι ως άνω ιδιοκτήτες αυτοκίνητων της VW, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με το παράνομο λογισμικό της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει αποζημίωση που θα κυμαίνεται από €1.350 έως και €6.257, ανάλογα με το μοντέλο και την ηλικία του αυτοκινήτου του.

«Η επίτευξη συμφωνίας είναι μία καλή είδηση για τους πελάτες μας. Εμείς και η Γερμανική Ομοσπονδία Καταναλωτικών Οργανώσεων επιτύχαμε έναν δίκαιο διακανονισμό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Ανώτατου Περιφερειακού Δικαστηρίου για την εποικοδομητική του προσέγγιση και θα κάνουμε τώρα ό,τι μπορούμε ώστε να προχωρήσουμε στις πληρωμές όσο το δυνατόν ταχύτερα», δηλώνουν οι ιθύνοντες της VW στις επίσημες ανακοινώσεις τους.

Η VW προσδοκά να ξεκινήσει την καταβολή των αποζημιώσεων από τα τέλη Μαρτίου και μετά. Έως τότε, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εγγραφούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα vergleich.volkswagen.de προκειμένου να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις και εξελίξεις γύρω από το όλο θέμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ