top icon
Επικαιρότητα

Δυσαρέσκεια για τον μισθό του επικεφαλής της PSA Peugeot Citroen

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επέκρινε την μεγάλη αύξησης της αμοιβής του διευθύνοντος συμβούλου της PSA Peugeot Citroen κ. Κάρλος Ταβάρες, λέγοντας ότι στέλνει το λάθος μήνυμα στους υπαλλήλους της αυτοκινητοβιομηχανίας και το γαλλικό λαό.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επέκρινε την μεγάλη αύξησης της αμοιβής του διευθύνοντος συμβούλου της PSA Peugeot Citroen κ. Κάρλος Ταβάρες, δηλώνοντας ότι στέλνει λάθος μήνυμα στους υπαλλήλους της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και στο γαλλικό λαό. «Θλίβομαι επειδή η αύξηση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των υπαλλήλων αυτής της μεγάλης εταιρείας», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Οι συνολικές απολαβές του κ. Ταβάρες για το 2015 έφθασε τα 5,24 εκατ. ευρώ, από 2,75 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας. Η αύξηση έφερε επικρίσεις στη Γαλλία με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών να τη χαρακτηρίζει ζημιογόνα και υπενθυμίζει ότι την καταψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι του γαλλικού Δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Στον αντίποδα, η PSA επέστρεψε πέρυσι στην κερδοφορία ύστερα από τέσσερα χρόνια ζημιών και ολοκλήρωσε τους οικονομικούς της στόχους νωρίτερα από το αναμενόμενο. Μήπως θα πρέπει οι πολιτικοί της χώρας να το συνυπολογίσουν αυτό ή θεωρούν πως οι στρατηγικές αποφάσεις του κ. Ταβάρες δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ