top icon
Επικαιρότητα

e-Power: Το νέο range extender της Nissan

Το e-Power είναι ένα βοηθητικό σύστημα «επέκτασης της αυτονομίας» που για την περίσταση βρήκε εφαρμογή στο ηλεκτρικό Nissan Note που διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για ένα σύστημα που αποτελείται από έναν μικρό βενζινοκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως γεννήτρια προκειμένου να αυξηθεί ο βαθμός φόρτισης της μπαταρίας όταν η ενέργειά της έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, η οποία παρουσίασε το εν σειρά υβριδικό σύστημα κίνησης e-Power στο Note που διατίθεται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά, οι συμπαγείς του διαστάσεις, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, το καθιστούν ιδανικό για αυτοκίνητα της κατηγορίας Β.

Προς το παρόν, η Nissan δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που να αφορούν στη χωρητικότητα του θερμικού κινητήρα του e-Power, ούτε και αριθμούς που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση του όλου «πακέτου». Στο ίδιο μήκος κύματος, οι Ιάπωνες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους τόσο σε σχέση με τη χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία είναι κατά 12 φορές μικρότερη σε μέγεθος από εκείνη του Leaf, όσο και με την ισχύ του ηλεκτρικού κινητήρα, που φυσικά φορτίζει την πρώτη κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nissan είναι πολύ πιθανό να «εισάγει» το e-Power σε μελλοντικά της αυτοκίνητα, όπως είναι το νέο Micra, αλλά και τα επερχόμενες γενιές των Juke και Qashqai._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ