top icon
Επικαιρότητα

Έφτασε το τέλος του ΚTEΛ στον Κηφισό: Δόθηκε το πράσινο φως για τον σταθμό στον Ελαιώνα

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του νέου κεντρικού τερματικού σταθμού των ΚΤΕΛ. Ο δρόμος για την οικοδόμησή του ανοίγει…

Πλησιάζει πια ο καιρός για την υλοποίηση ενός έργου που συζητείται για περισσότερο από 15 χρόνια και φορά στον νέο τερματικό σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, μια και ο παλιός επί της λεωφόρου Κηφισού μετρά σχεδόν επτά δεκαετίες ζωής (λειτούργησε για πρώτη φορά επί εποχής Κόρκα) και θεωρείται πλέον ξεπερασμένος. Ο σχεδιασμός του νέου σταθμού αναμένεται πως θα είναι αρκετά φιλόδοξος, καθώς θα παραπέμπει περισσότερο σε σύγχρονο αεροδρόμο και λιγότερο σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων. Ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα θα συνδέεται με τον ομώνυμο σταθμό του Μετρό της γραμμής 3, για να είναι πρακτικά εφαρμόσιμη η μετακίνηση σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, από τον κεντρικό σταθμό και αντιστρόφως.

Το κτιριακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί επί της έκτασης του υφιστάμενου αμαξοστασίου της Ελληνικό Μετρό. Θα αντικαταστήσει τις εγκαταστάσεις σε Κηφισό και Λιοσίων και θα εξυπηρετεί πάνω από 40.000 επιβάτες, ημερησίως (15 εκατ. τον χρόνο). Ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί σε έκταση 66.000 μ2 στον Ελαιώνα, εντός του Δήμου Αιγάλεω, η οποία περικλείεται από τον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγίας Άννης και Πιερίας. Θα περιλαμβάνει 4 κτίρια, συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο, χώρους ελέγχου εισόδου προς τις αποβάθρες τύπου αεροδρομίου, 70 θέσεις λεωφορείων ΚΤΕΛ, εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες.

Τα σχέδια του νέου σταθμού περιέχουν επίσης εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και αναψυχής. Η μεγάλη εμπορική αξία του όλου έργου το καθιστά ευέλικτο χρηματοδοτικά, ενώ φυσικά το κατασκευαστικό ενδιαφέρον είναι πάντα ζωηρό. Ο προϋπολογισμός εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, με άξονα είναι να καλυφθεί από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, με τον παραχωρησιούχο να αναλαμβάνει την εκμετάλλευση και διαχείριση του σταθμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ