top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση GTS για την Porsche Macan

Μια αναμενόμενη προσθήκη στη γκάμα του μικρού SUV της μάρκας.

Στην Έκθεση του Τόκιο η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την «ενδιάμεση» έκδοση GTS της νέας Macan, ένα μοντέλο που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην απλή έκδοση S και την Turbo. Κάτω από το καπό συναντάμε μια βελτιωμένη εκδοχή του 3λιτρου κινητήρα της Macan S, ο οποίος αποδίδει 360 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. σε συνδυασμό με 500 Nm ροπής, τα οποία «εμφανίζονται» σταθερά από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. έως και τις 4.000 σ.α.λ. Σε σχέση με τον βασικό V6 κινητήρα, η αύξηση φτάνει τους 20 ίππους και τα 40 Nm.

Η αναβαθμισμένη μηχανική καρδιά της νέας Macan GTS συνδυάζεται με το γνωστό 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (PDK), εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,2 δλ. Η επίδοση αυτή μπορεί να βελτιωθεί κατά 0,2 δλ. όταν το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με το προαιρετικό «πακέτο» Sport Chrono Package. Σε κάθε περίπτωση, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 257 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την Porsche, οι μηχανικοί της επενέβησαν και στο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (Porsche Stability Management – PSM), ενώ αναβαθμίσεις έγιναν και στα φρένα, τα οποία αποτελούνται ειδικά για την περίσταση από 6πίστονες δαγκάνες και δίσκους 360 χλστ. εμπρός και μονοπίστονες δαγκάνες με δίσκους 330 χλστ. πίσω. Η ανάρτηση διαθέτει ξεχωριστή ρύθμιση, ενώ το ύψος της είναι χαμηλότερο από εκείνο της Turbo κατά 10 χλστ.

Φυσικά, το όλο πακέτο συνδυάζεται με αισθητικής φύσεως αναβαθμίσεις, με σημαντικότερη εκείνη που αφορά στους τροχούς διαμέτρου 20 ίντσων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ