top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση M Performance και για τη νέα BMW M5

Το τμήμα M Performance Parts των Βαυαρών της BMW καταθέτει για μια ακόμα φορά τις στιλιστικές και όχι μόνο προτάσεις του. 

Η αναβάθμιση περιορίζεται στο… θεαθήναι και ειδικά για την περίσταση σε επιλεγμένα τμήματα των μηχανικών μερών. Κάτι που αφήνει… ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει τις επερχόμενης έκδοσης Competition Package. Προς το παρόν, το γερμανικό σεντάν των 600 ίππων με την «έξυπνη» τετρακίνηση κοσμείται εξωτερικά στην έκδοση M Performance από μια της χαρακτηριστικές λωρίδες του M Division, καθώς και από μια πλειάδα ανθρακονημάτινων τμημάτων και μερών, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν η πίσω αεροτομή, ο πίσω διαχύτης, καθώς και οι αντιστοίχου χαρακτήρα αεροδυναμικές προσθήκες στα παρσπιέ και στον εμπρός προφυλακτήρα. Το πακέτο ολοκληρώνεται από τα carbon καλύμματα των καθρεπτών και τα αντίστοιχα διακοσμητικά στα εμπρός φτερά.

Στα μηχανικά μέρη, οι Βαυαροί ανακοινώνουν πως η BMW M5 M Performance διαθέτει πιο επιθετικό set-up στην coilover ανάρτησή της, με τα ελατήρια μάλιστα να είναι –για ευνόητους λόγους- βαμμένα σε κόκκινο χρώμα. Από εκεί και πέρα, τα φρένα της έκδοσης, με τον αναβαθμισμένο για την περίσταση κατανεμητή πέδησης, αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους σε συνδυασμό με υλικά τριβής με αγωνιστικά γονίδια. Επίσης, αποκλειστικά για τους δυνητικούς αγοραστές της έκδοσης σε ΗΠΑ και Καναδά, νέα  είναι και η εξάτμιση, η οποία αποτελείται από τιτάνιο, σε αντίθεση με τις απολήξεις της, που είναι κατασκευασμένες από carbon.

Αξιοσημείωτη είναι και η προσθήκη του συστήματος Drive Analyser, το οποίο παρέχει στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με τις επιδόσεις κατά την οδήγηση σε πίστα. Επιπρόσθετα, παρέχονται στοιχεία και μετρήσεις για τη μέγιστη τιμή της πλευρικής επιτάχυνσης, αλλά και για του ποσοστού χρήσης των πεντάλ του γκαζιού και φρένου, στοιχεία που πολύ εύκολα μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας μέσω της δωρεάν εφαρμογής που παρέχει στους ιδιοκτήτες της έκδοσης η M Performance Parts. Από τον Ιούλιο του 2018, η εταιρεία θα προσφέρει επιπλέον καλούδια, όπως για παράδειγμα το τιμόνι M Performance, το οποίο θα είναι επενδεδυμένο με αλκαντάρα, καθώς και τα κατασκευασμένα από carbon paddles του κιβωτίου._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ