top icon
Επικαιρότητα

Alfa Romeo 4C concept

H Alfa Romeo αποκαλύπτει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης την πρωτότυπη «4C», που θα ακολουθεί τα σχεδιαστικά και όχι μόνο χνάρια της κορυφαίας «8C»!

  
H Alfa Romeo αποκαλύπτει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης την πρωτότυπη «4C», που θα ακολουθεί τα σχεδιαστικά -και όχι μόνο- χνάρια της κορυφαίας «8C»! Το αυτοκίνητο με το ασυνήθιστο κόκκινο ματ χρώμα είναι ένα πρωτότυπο, ωστόσο βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή, παρόλες τις εξωτικές λύσεις που έχουν χρηγσιμοποιηθεί στην κατασκευή του.
 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα… προκλητικό όσο και ελκυστικό σε σχεδίαση αυτοκίνητο για δύο επιβάτες, που θυμίζει σε πολλά σημεία τη μεγαλύτερη 8C –βλέπε φώτα εμπρός και πίσω- και βάζει φωτιά στις τάξεις των φανατικών αλφίστι με τις προδιαγραφές του. 

Σημειώστε: πανάλαφρο (850 κιλά), compact διθέσιο αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, ο «δεκαεπτά-πενήντα» κινητήρας με τους 200 ίππους και τα 35+ χλγμ. ροπής τοποθετημένος στο κέντρο και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη TCT, πιθανότατα με τη βοήθεια ενός μπλοκέ διαφορικού. Οι Ιταλοί υπόσχονται λιγότερα από 5 δλ. για το κλασικό «0-100», αλλά το ελάχιστο βάρος υπόσχεται πολλά περισσότερα από μια καλή επιτάχυνση στην ευθεία.

 
Πριν βιαστεί κανείς να πανηγυρίσει, να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο μάλλον προορίζεται για την αμερικανική αγορά, όταν αποφασιστεί η έναρξη της παραγωγής του και επισήμως. Όπως και να έχει το πράγμα, πρόκειται για την πρώτη… hardcore πρόταση της Alfa Romeo σε «γήινα» επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια, μιας και η περιορισμένης παραγωγής 8C εξ αρχής ήταν σαφές πως δεν απευθύνεται σε κοινούς θνητούς, και αυτό είναι καλό σημάδι για την εν γένει πορεία της φίρμας σε σχέση με την πλούσια ιστορία της._Σ.Λ.

ALFA ROMEO 4C CONCEPT
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αμάξωμα: Διθέσιο, με χρήση carbon & αλουμινίου
Μήκος: 4 μέτρα
Μεταξόνιο: 2,4 μέτρα
Κινητήρας: 4κύλινδρος TBi 1750 Multiair Turbo
Θέση κινητήρα: Στο κέντρο
Κυβισμός: 1.742 κ.εκ.
Ισχύς: 200 ίπποι
Μετάδοση κίνησης: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο ταχυτήτων: Ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη (TCT)
0-100 χλμ./ώρα: Λιγότερο από 5 δλ.
Βάρος: 850 κιλά
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ