top icon
Επικαιρότητα

H Zhidou στην «Αυτοκίνηση EKO 2018»

Πανελλήνια πρεμιέρα στην έκθεση της Αθήνας για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Zhidou D2 και D2S.

Πρόκειται για ευέλικτα αυτοκίνητα πόλης, διθέσια, με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 μ., παρέχοντας παρά ταύτα χώρο αποσκευών της τάξεως των 300 λίτρων. Βασίζονται σε κοινή πλατφόρμα, αλλά διαφέρουν κυρίως σε επίπεδο εξοπλισμού. Και τα δύο είναι προσθιοκίνητα και προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις (ανώτατη ταχ. 90 χλμ./ώρα με ηλεκτρονικό περιοριστή) και εξαιρετική αυτονομία (180 χλμ.) χάρη στην συστοιχία προηγμένων μπαταριών λιθίου με ηλεκτρόδια υψηλής απόδοσης τελευταία γενιάς (τύπος Li(NiCoMn)O2), που διακρίνονται για την ασφάλεια, την αντοχή τους, την σταθερή τους απόδοση και τις κόμπακτ διαστάσεις τους, παρέχοντας δυνατότητα φόρτισης από κοινή πρίζα ρεύματος 220V διάρκειας 6-7 ωρών.

Το πακέτο εξοπλισμού των μοντέλων είναι πληρέστατο. Διαθέτουν, λοιπόν, όλες τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες (ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέπτες, κλειδαριές), υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη διασύνδεσης πολυμέσων συστήματος Android (πλοήγηση, Bluetooth, USB, κ.λπ.), δερμάτινα-πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα και τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, κάμερα οπιθοπορείας, κ.ά. Επιπλέον και τα δύο μοντέλα της Zhidou προσφέρουν πολύ χαμηλό κόστος χρήσης (τα έξοδα κίνησης υπολογίζονται σε 1€ ανά 100 χλμ.), δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, έχουν πολύ χαμηλά ασφάλιστρα, και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα στην «Αυτοκίνηση EKO 2018» παρουσιάζεται για πρώτη φορά η νέα έκδοση share’ngo του D2S με ειδικό κιτ που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Πρόκειται για μια επαναστατική ιδέα «μοιραζόμενων» αυτοκινήτων που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις, περιλαμβάνοντας ένα στόλο 2.500 και πλέον αυτοκινήτων με πάνω από 120.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Η υλοποίηση του share’ngo βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και στην χώρα μας και αναμένεται να εφαρμοστεί σε υψηλής προβολής τουριστικούς προορισμούς από το προσεχές καλοκαίρι, και στην Αθήνα από το προσεχές φθινόπωρο.

Πέρα από την κοινή χρήση/χρονοχρέωση το σύστημα share’ngo έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να μπορεί να αποτελεί ιδανικό εργαλείο διαχείρισης και ελέγχου στόλου αυτοκινήτων για μεγάλες εταιρείες. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι η Zhidou, η οποία είναι μέλος του ομίλου Zhejiang Geely Holding (μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις μάρκες Volvo, Polestar, Lotus, London Taxi, Proton, Geely Auto, κ.ά.) αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την Ν. Ζυμπάς ΑΕ, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου πάνω από 45 χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ