top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το υβριδικό Toyota RAV4

Μια αναμενόμενη κίνηση από την πρωτοπόρο στο είδος ιαπωνική εταιρεία.

Όπως όλοι περίμεναν, η Toyota παρουσίασε στη Φρανκφούρτη και επίσημα το νέο RAV4 Hybrid δίνοντας συγχρόνως στη δημοσιότητα το πλήρες τεχνολογικό προφίλ του. Πόλος έλξης, τι άλλο, από την υβριδική καρδιά, η οποία αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει με βάση τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ και μια συστοιχία μπαταριών ιόντων νικελίου μετάλλου του ιριδίου, οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο κάτω από τα πίσω καθίσματα.

Το νέο RAV4 Hybrid θα είναι διαθέσιμο τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, με την τελευταία να είναι εφοδιασμένη με ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ 50 kW, το οποίο είναι εγκατεστημένο στον πίσω άξονα εξασφαλίζοντας στο ιαπωνικό SUV μια ικανότητα έλξης που υπερβαίνει τα 1.600 κιλά. Συνδυαστικά, η ισχύς της υβριδικής μονάδας κίνησης ανέρχεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στους 194 ίππους, τιμή που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 8,7 δλ., μέση κατανάλωση μόλις 4,9 λιτ./100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 115 gr για κάθε χλμ. κίνησης. Το «πακέτο» συνδυάζεται με ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, ήτοι τύπου CVT.

Ταυτόχρονα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε στη Φρανκφούρτη πως, πλέον, ο όλοι οι πετρελαιοκινητήρες των «κλασσικών» RAV4 πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Την ίδια στιγμή, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε το ντεμπούτο ενός νέου, όπως υποστηρίζει, πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λίτρων για το RAV4, με απόδοση 140 ίππων και 320 Nm, καθώς και μια βελτιωμένη εκδοχή του 2λιτρου επίσης βενζινοκινητήρα της γκάμας, ο οποίος με τη σειρά του αποδίδει 148 ίππους και 195 Nm._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ