top icon
Επικαιρότητα

Eλεύθερα θα κυκλοφορήσουν τα φορτηγά το Πάσχα και την Πρωτομαγιά

Λόγω της μειωμένης κίνησης που αναμένεται για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, εξαιτίας του κορονοϊού, δεν θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις που επιβάλλονταν στα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου τις ημέρες των εορτών σε αυτοκινητόδρομους και εθνικές οδούς.

Δεν θα ισχύσουν οι συνήθεις απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στους αυτοκινητόδρομους και στις εθνικές οδούς, στις περιόδους εορτασμών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας του γεγονότος ότι λόγω των μέτρων κατά της επέκτασης του κορονοϊού η κίνηση στο εθνικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Αυτό σημαίνει πως συνθήκες συμφόρησης δεν πρόκειται να δημιουργηθούν, αφού οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων θα μείνουν στο σπίτι και δεν θα πάνε στο χωριό για να στολίσουν τον Επιτάφιο και να ψήσουν το αρνί στην αυλή.

Κατά συνέπεια, η οδική ασφάλεια δεν απειλείται, ενώ εξαιτίας των εξαιρετικών συνθηκών οι ανάγκες τροφοδοσίας της αγοράς είναι αυξημένες. Η συγκεκριμένη απόφαση τροποποιεί προσωρινά την ΚΥΑ (Δ30/Δ5α/81473/9813/2020 (Β’ 58), που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών με ωφέλιμο φορτιο άνω του 1,5 τόνου σε εορτές και αργίες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ