top icon
Επικαιρότητα

400 βεβαιωμένες παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη σε μία εβδομάδα

Συνεχίζοντας το στοχευμένο πρόγραμμα «η παράβαση της εβδομάδας», η Τροχαία ανακοίνωσε πώς το χρονικό διάστημα από 1 έως 7 Οκτωβρίου επέδωσε 400 κλήσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

 

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στις επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, χωρίς ασφαλώς να υποβαθμίζει και τις υπόλοιπες, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου η Τροχαία επέδωσε συνολικά 395 κλήσεις σε όλη την επικράτεια για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Το όλο εγχείρημα απασχόλησε 710 συνεργεία της Τροχαίας, τα οποία πραγματοποίησαν ελέγχους σε 4.630 αυτοκίνητα. Η υπηρεσία βεβαίωσε και 505 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα.

Οι περισσότερες από αυτές τις δύο πολύ σοβαρές παραβάσεις βεβαιώθηκαν στους δρόμους της Αττικής (85), της Φθιώτιδας (52), του Ηρακλείου (38), των Σερρών (37), στον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης (37) και της Πιερίας (43).

Οι έλεγχοι και οι επίσημες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση, στοχεύοντας στην πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με τελικό σκοπό την βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ