top icon
Επικαιρότητα

4ο Ecomobility Conference

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση οργανώνεται διαδικτυακά από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021. To Συνέδριο τελεί υπό τις αιγίδες των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών.

Η Ελλάδα έχει κάνει ήδη βήματα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, με στόχο την αλλαγή του μοντέλου των μετακινήσεων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής. Παράλληλα, το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν εξαντλείται σε παροχή κινήτρων, αλλά αναγνωρίζει ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης με νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Σε αυτή την ευτυχή συγκυρία και μέσα από τις ομιλίες εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, του ιδιωτικού τομέα και του ακαδημαϊκού χώρου, θα δοθεί η ευκαιρία ανάδειξης των ευκαιριών, αλλά και των ζητημάτων που αποτελούν μέχρι και σήμερα πρόκληση για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας. Το Συνέδριο θα δώσει έμφαση σε πληθώρα θεματικών που αφορούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα των μεταφορών προς μία περισσότερο πράσινη κατεύθυνση, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης που θεσπίστηκε στη χώρα μας στις 23 Ιουλίου 2020, στις καινοτομίες σε τεχνολογία και καύσιμα, στους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και τις υποδομές φόρτισης, καθώς και στην ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα αναπτυχθεί γύρω από 4 πυλώνες

Ενέργεια – Ενεργειακή μετάβαση και πώς αυτή συμβάλλει στη βιώσιμη κινητικότητα

Μεταφορές – Ηλεκτροκίνηση, Μικροκινητικότητα και ανάπτυξη του κλάδου των βιώσιμων μεταφορών

Τοπική Αυτοδιοίκηση – Χρηματοδοτικά κανάλια για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δράσεων που σχετίζονται με τη μετακίνηση, καθώς και προβολή καλών πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται σε περιφέρειες της χώρας

Εναλλακτικά Καύσιμα – Υδρογόνο & φυσικό αέριο

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ