27 Νοε 2017

4ΤΡΟΧΟΙ-EXTRA INNOVATION

Extra έκδοση αφιερωμένη στις καινοτομίες της αυτοκίνησης.

4ΤΡΟΧΟ EXTRA INNOVATION

Aπό την απαρχή της αυτοκίνησης μέχρι τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα μεσολαβούν 150 χρόνια διαρκούς εξέλιξης. Ενάμισης αιώνας τεχνολογικής καινοτομίας, που όχι μόνο μεταμορφώνει το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά και θέτει υπό αμφισβήτηση και εντέλει ισοπεδώνει κοινωνικές και οικονομικές δομές ολόκληρων χιλιετηρίδων.

Το αυτοκίνητο, σύμβολο του μοντερνισμού, της ταχύτητας, της βιομηχανικής προτυποποίησης, γίνεται αντικείμενο λατρείας, πόθου, εξουσίας, συλλογικού φαντασιακού και ατομικής ελευθερίας σε έναν κόσμο που δείχνει να αλλάζει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο ποτέ άλλοτε. Τα όρια του εφικτού καθορίζουν το μαζικό φαντασιακό, η ταχύτητα ανάγεται σε ύψιστο ιδανικό και το αυτοκίνητο υμνείται ως ο σημαντικότερος προφήτης της. Σήμερα, όπου το αυτοκίνητο, δείχνει να καθορίζεται πλέον περισσότερο ως κινητός χώρος διαβίωσης, παρά ως το απόλυτο σύμβολο της ταχύτητας και πάλι η καινοτομία -η εφεύρεση, που έχει αποκτήσει πρακτικό αντίκτυπο, εφαρμογή και χρησιμότητα- κινεί τις εξελίξεις.

H ειδική έκδοση INNOVATION παρακολουθεί και καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές της ανθρώπινης δημιουργίας, που προχώρησαν την εξέλιξη ένα βήμα παρακάτω και καθόρισαν το χαρακτήρα του αυτοκινήτου όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, η επανάσταση που δείχνει να συντελείται στις ημέρες μας και τείνει να μεταμορφώσει για μία ακόμη φορά το αυτοκίνητο, φέρνοντας και πάλι βαθιές κοινωνικές αλλαγές δε θα μπορούσε να απουσιάσει από την εν λόγω συλλεκτική έκδοση.

Από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης του Ότο στα σύγχρονα downsized σύνολα, από τον Φαραντέι στην Tesla και από την ιστορική διαδρομή της Μπέρτα Μπεντς μέχρι την αυτόνομη οδήγηση του αύριο μεσολαβεί η γοητευτική ιστορία της αυτοκινητικής καινοτομίας. Κυκλοφορεί στα περίπτερα...

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: