top icon
Επικαιρότητα

Αδειοδότηση επιχειρήσεων οδικής βοήθειας: αλλαγές στη διαδικασία

Με τη διαδικασία της Γνωστοποίησης Λειτουργίας, για την έναρξη μιας επιχείρησης οδικής βοήθειας, γνωστοποιείται εγγράφως ή με ηλεκτρονικό τρόπο η λειτουργία της επιχείρησης, χωρίς την κατάθεση κανενός άλλου δικαιολογητικού.

Εκδόθηκε η υπ αριθμόν Α7/316010 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 5274 Β/ 12-11-2021) με θέμα «Καθορισμός διαδικασίας, περιεχομένου και δικαιολογητικών, παραβόλου και κυρώσεων για τη γνωστοποίηση της λειτουργίας επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων και συνεργατών οδικής βοήθειας οχημάτων».

Με την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση, η διαδικασία της αναγγελίας έναρξης λειτουργίας επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων και συνεργατών οδικής βοήθειας οχημάτων και η χορήγηση της βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας αυτών (άδεια λειτουργίας), αντικαταστάθηκε από τη διαδικασία γνωστοποίησης της λειτουργίας επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων και συνεργατών οδικής βοήθειας οχημάτων.

Roadside assistance

Με τη διαδικασία της γνωστοποίησης λειτουργίας, για την έναρξη της λειτουργίας μιας επιχείρησης οδικής βοήθειας οχημάτων και συνεργατών οδικής βοήθειας οχημάτων, γνωστοποιείται είτε εγγράφως, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο η λειτουργία της επιχείρησης, χωρίς την κατάθεση κανενός άλλου δικαιολογητικού.

Roadside assistance

Ο εκμεταλλευτής μιας επιχείρησης οδικής βοήθειας οχημάτων και συνεργατών οδικής βοήθειας οχημάτων οφείλει πριν την γνωστοποίηση λειτουργίας να διατηρεί στο χώρο της επιχείρησης όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (άδειες, εγκρίσεις, μελέτες, σχέδια που απαιτούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία), διαθέσιμα για έλεγχο εφόσον ζητηθεί. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε περίπτωση οποιασδήποτε τροποποίησης ή μεταβολής της επιχείρησης, δηλαδή απλή γνωστοποίηση των μεταβολών και διατήρηση όλων των απαιτούμενων στοιχείων, που προαναφέρθηκαν, στο χώρο της επιχείρησης, διαθέσιμα για μελλοντικό έλεγχο.

Roadside assistance

Με τη διαδικασία της γνωστοποίησης λειτουργίας απλοποιείται σημαντικά η αδειοδότηση των επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων και συνεργατών οδικής βοήθειας οχημάτων, αφού πλέον μηδενίζεται ο χρόνος απόκρισης της οικείας Διεύθυνσης Μεταφορών για την χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας (άδειας λειτουργίας), χρόνος που σε πολλές περιπτώσεις ήταν σημαντικός, ιδιαίτερα όταν στην αρμόδια υπηρεσία υπήρχε έλλειψη προσωπικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ