top icon
Επικαιρότητα

Aγορά καυσίμων – καθοδική πορεία

H θεαματική πτώση στην ελληνική αγορά καυσίμων, εξαιτίας της επέλασης του Covid-19, δημιουργεί προβλήματα που θα είναι πολύ δύσκολο να επιλυθούν στους επόμενους μήνες.

Στο ξεκίνημα της μεγάλης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε εξαιτίας της επέλασης του κορονοϊού Covid-19, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, η μείωση των λιανικών πωλήσεων της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε το 12%. Τότε, δεν υπήρχαν ακόμα τα περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία αυτοκινήτων και ανθρώπων. Την δεύτερη εβδομάδα, που έκλεισαν τα σχολεία και τα εστιατόρια, η πτώση των λιανικών πωλήσεων της βενζίνης ακούμπησε στο 20%. Την τελευταία εβδομάδα του τρίτου μήνα της χρονιάς, με ισχύουσα τη γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας εκτός λίγων εξαιρέσεων σε όλη την επικράτεια, η πτώση της βενζίνης στην Αθήνα άγγιξαν το 70%, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό κινήθηκε λίγο κάτω από το 60%.

Οι εκτιμήσεις για τον Απρίλιο είναι περίπου τραγικές για την ελληνική αγορά καυσίμων, με τις λιανικές πωλήσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις θα εμφανίσουν ποσοστά κατάρρευσης (80% με 90%). Τα πράγματα -για τα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πρατήρια κυρίως- είναι ακόμη δυσκολότερα, με την περίοδο χάριτος των επιταγών κατά 75 ημέρες να κτυπά την όποια ρευστότητά τους και να τα απειλεί ακόμη και με κλείσιμο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ