top icon
Επικαιρότητα

Αίτημα για την πλήρη αποδοχή του ηλεκτρονικού ασφαλιστηρίου στους ελέγχους της Τροχαίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ζητά από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων την αποδοχή του ηλεκτρονικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου στους ελέγχους της Τροχαίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) με δεδομένη την υπάρχουσα κρίσιμη υγειονομική κατάσταση λόγω του κορονοϊού, αλλά και την γενικότερη εξέλιξη της τεχνολογίας στην εποχή μας ζητά από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων την αποδοχή του ηλεκτρονικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου στους ελέγχους της Τροχαίας. Τονίζει πως με γνώμονα τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία (Νόμος 4261, Άρθρο 169, ΦΕΚ Α 107 05/05/14) έχει καταργηθεί το ειδικό σήμα ασφάλισης, ενώ πολλοί οδηγοί πλέον τυπώνουν οι ίδιοι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ή απλή βεβαίωση ασφάλισης) είτε μέσω email είτε απευθείας από το Διαδίκτυο, είτε το έχουν αποθηκεύσει σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf) στο κινητό τους τηλέφωνο.

SYMBOLAIO

Όμως, κατά τη διαδικασία των ελέγχων της Τροχαίας σε διάφορες περιοχές της χώρας εκφράζονται παράπονα από τους οδηγούς ότι ορισμένοι ζητούν ακόμα να δουν το ασφαλιστήριο και δεν δέχονται τα ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια, που ωστόσο είναι έγκυρα καθώς προέρχονται από το επίσημο δίκτυο της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρίας και στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία οχήματος, του ιδιοκτήτη και η περίοδος ασφάλισης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να υποδείξουν στα κλιμάκια που διενεργούν τους ελέγχους να αποδέχονται τα ασφαλιστήρια που με ηλεκτρονική μορφή έχουν στα smartphones. Αυτό είναι απαραίτητο στις ημέρες που ζούμε, λόγω κορονοϊού, αλλά και εξαιτίας της γενικότερης εξέλιξης της τεχνολογίας, όσο και της ανάγκης για εκσυγχρονισμό. Το επίσημο κράτος έχει αποδεχτεί την πρακτική αυτή, εφαρμόζοντάς την και σε πιο ευαίσθητες διαδικασίες, όπως λόγου χάριν στις αερομεταφορές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ