Επικαιρότητα Ελλάδα

Ακόμη ένα ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα

Η «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας ένα ακόμα ηλεκτρικό λεωφορείο, που προέρχεται από την κινεζική αυτοβιομηχανία Build Your Dreams (ΒΥD).

Η εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων και ο εισαγωγέας της στην Ελλάδα «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για δοκιμαστική λειτουργία ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ». Το ηλεκτρικό λεωφορείο της Build Your Dreams (BYD), το οποίο το φθινόπωρο που μας πέρασε είχε δοκιμαστεί από τις «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» για λίγες ημέρες και χωρίς επιβάτες, εντάσσεται για τον Ιανουάριο στη γραμμή Κυψέλη- Παγκράτι-Καισαριανή.

B

Το Build Your Dream K9 Electric των 12 μέτρων έχει μηδενικούς ρύπους και αθόρυβη λειτουργία, ενώ διαθέτει τρεις διπλές θύρες σε χαμηλό δάπεδο, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου για εύκολη πρόσβαση στους επιβάτες, ειδική ράμπα για άτομο ΑμΕα στη μεσαία πόρτα με εύκολη πρόσβαση ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών: 23 καθήμενοι σε καθίσματα αντιβανδαλικού τύπου, 52 όρθιοι και 1 θέση για άτομο με αναπηρία σε αμαξίδιο (ΑμΕα).

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 350 kW και δύναμη να επαναφορτιστεί πλήρως σε τρεις ώρες, έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 150 kW που αντιστοιχούν σε ισχύ 400 ίππων, καμπίνα οδηγού από πλεξιγκλάς για απομόνωση από τους επιβάτες, τρεις κάμερες και διάφορους αισθητήρες που βοηθούν τον οδηγό για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και κλιματισμό.

 

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου