Επικαιρότητα Ελλάδα

Aλλαγές στα διπλώματα οδήγησης

H νομοθετική ρύθμιση που θα υποβληθεί στη Βουλή των Ελλήνων από το υπουργείο Μεταφορών έχει στόχο να διορθώσει τα πολλά κακώς κείμενα που υφίστανται στον τομέα των αδειών ικανότητας οδήγησης.

Οι αλλαγές που έρχονται έχουν σχέση με τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και τον τρόπο που αποκτούν την άδεια ικανότητας οδήγησης, αλλά και να βάλει μια τάξη στα θέματα που αφορούν τους ηλικιωμένους οδηγούς. Η νέα νομοθετική ρύθμιση για όσους έχουν περάσει την ηλικία των 74 ετών προβλέπει την κατάργηση της επανεξέτασης στην πορεία και τη μείωση του οικονομικού κόστους των ιατρικών εξετάσεων σε ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρομ ορθοπεδικό και παθολόγο από τα 40 ευρώ που είναι σήμερα σε 30 ευρώ. Για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους θα είναι αρκετές οι ιατρικές εξετάσεις, που όμως αναμένεται να αυξηθούν σε αριθμό. Παράλληλα, με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, επιστρέφει για ένα χρονικό διάστημα που εκτιμάται πως θα είναι εννέα μήνες το παλιό σύστημα εξετάσεων και απόκτησης άδειας ικανότητας οδήγησης. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έκανε δεκτή την πρόταση να μειωθεί το παράβολο των 15 ευρώ σε 10 για τους νέους υποψήφιους οδηγούς. Τέλος, η νέα νομοθετική ρύθμιση ακυρώνει τα άρθρα 1-10 του νόμου 4599/2019, για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες απόκτησης ικανότητας οδήγησης για περίπου 100.000 υποψηφίους οδηγούς, που βρίσκονται σε αναμονή.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου