top icon
Επικαιρότητα

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Αλλαγές στο πρόγραμμα επιδοτήσεων για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με σκοπό να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην εφαρμογή του.

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που δίνει επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην εφαρμογή του, ανήγγειλε η ΓΓ Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας.


Οι αλλαγές αυτές έχουν ως εξής

Αύξηση του ποσού που επιδοτεί την απόσυρση για τα ταξί.

Αρση της υποχρέωσης αγοράς του οχήματος στη λήξη της χρονομίσθωσης.

Αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων οχημάτων ανά εταιρεία, από 3 που είναι σήμερα σε 10.

Διευκόλυνση της δανειοδότησης των εταιρειών για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με παροχή της δυνατότητας εκχώρησης της επιδότησης στην τράπεζα.

Δυνατότητα ενίσχυσης ορισμένων κλάδων επιχειρήσεων όπως είναι οι εταιρίες ενοικίασης οχημάτων και τα ξενοδοχεία, για αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Δυνατότητα ενίσχυσης επιχειρήσεων και για αγορά φορτιστών, που παρέχεται σήμερα μόνο σε ιδιώτες.

Ένταξη Δημοτικών επιχειρήσεων και ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα στη δράση, για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.


Το 2020 σημειώθηκαν 2.150 ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (ο στόχος ήταν 1.265), επίδοση που αντιστοιχεί στο 2,6 % του συνόλου της ελληνικής αγοράς. Τον Δεκέμβριο του 2020 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάλυψαν το 10% των ταξινομήσεων. Στο πρόγραμμα υπεβλήθησαν 10.000 αιτήσεις και απορροφήθηκαν 9 εκατ. ευρώ, ποσό που σημαίνει κύκλο εργασιών ύψους 42 εκατ. ευρώ στην αγορά. Το 2021 θα χωροθετηθούν 10.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιδιωχθεί η εφαρμογή προγράμματος επιδότησης για αγορά και εγκατάσταση φορτιστών, καθώς και η στήριξη της βιομηχανίας ηλεκτροκίνησης, για την ανάπτυξη παραγωγικών μονάδων από επενδυτές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ