top icon
Επικαιρότητα

Aνασφάλιστα οχήματα: Aυξήθηκαν οι ζημιές

Αυξήθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα το τελευταίο δίμηνο του 2021, με βάση τα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Η αύξηση σημειώθηκε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με το τελευταίο δίμηνο του 2020. Συνολικά οι ζημιές που προκλήθηκαν από ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες τη χρονιά που μας πέρασε ανήλθαν στις 1.264, αντί των 1.259 του προηγούμενου έτους. Όμως, αυτό που παρατηρήθηκε είναι πως τους τελευταίους δυο μήνες του 2021 η αύξηση ήταν συγκριτικά μεγαλύτερη από όσο σε προηγούμενους μήνες (139 τον Δεκέμβριο του 2021, 100 τον Δεκέμβριο του 2020) και 106 τον Νοέμβριο του 2021 (από 91 τον Νοέμβριο του 2020).

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες εκτιμάται πως ανέρχονται σε περίπου 550.000 και είναι ένα πρόβλημα άλυτο για χρόνια. Πιστεύεται όμως πως με την συνδρομή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας η κατάσταση αυτή θα εξομαλυνθεί, μετά τη δημιουργία ιστοτόπου παροχής δημοσίων πληροφοριών για την κατάσταση οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr–ΕΨΠ) δημιουργείται πλέον ειδικός ιστότοπος, όπου παρέχονται δημόσιες πληροφορίες (open data),με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων στο μητρώο οχημάτων της ΑΑΔΕ, σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων,καθώς και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων.

car accident

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ