top icon
Επικαιρότητα

Αναστέλλεται η καταβολή προστίμων στα Μέσα Μεταφοράς ως τις 31 Μαρτίου

Στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού και προκειμένου να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις, αναστέλλεται η πληρωμή προστίμων στα Μέσα Μεταφοράς μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και με δεδομένες τις επικίνδυνες καταστάσεις που ζει η χώρα μας εξαιτίας της επέλασης του κορονοϊού, αναστέλλονται μέχρι την τελευταία ημέρα του Μαρτίου όλες οι πληρωμές προστίμων που έχουν επιβληθεί στους παραβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η νέα διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ).

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε πως η καθημερινή κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει μειωθεί κατά 70%, καθώς υπάρχουν και συστάσεις από τους αρμοδίους να τα αποφεύγουν (η φωτογραφία που βλέπετε να συνοδεύει το άρθρο είναι από την πρό της επέλασης του κορονοϊού εποχής). Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους, ενώ οι πολίτες πρέπει να φέρουν πάντα μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους. Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να έχουν το έγγραφο ή το απαντητικό sms από τον πενταψήφιο αριθμό 13033, ώστε να αποδεικνύεται εμπράκτως η έγκριση για τη μετακίνησή τους. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικης Μεταφοράς είναι ασφυκτικοί.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ