Επικαιρότητα Ελλάδα

Ανασυγκρότηση για τον ΟΑΣΑ

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας αλλάζει πρόσωπο το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με όσα σχεδιάζουν γι αυτόν οι αρμόδιοι φορείς.

Τρία άμεσα μέτρα και ισάριθμες μεσοπρόθεσμες ενέργειες για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, με στόχο να αυξηθούν τα δρομολόγια και να αντιμετωπιστούν χρόνια μειονεκτήματα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Για αρχή, προβλέπεται άμεση προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων ηλικίας ως 10 ετών, με leasing. Αυτό σημαίνει περισσότερα δρομολόγια και θέσεις καθημένων, αλλά και λιγότερη ταλαιπωρία. Επίσης, προβλέπονται προσλήψεις και ενίσχυση της προσφοράς σε δρομολόγια με αναδιάταξη των δρομολογίων της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ. Έτσι θα ενισχυθεί άμεσα η ΟΣΥ με 200 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση.

Οι τρεις μεσοπρόθεσμες ενέργειες που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η αναβάθμιση 15 συρμών που κινούνται στη Γραμμή 1 του Μετρό, η αγορά επτά συρμών για τις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό και η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Για την Αθήνα ο διαγωνισμός θα αφορά στην προμήθεια περίπου 1.000 οχημάτων. Στόχος είναι τα 300 από αυτά να κυκλοφορούν στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας μέχρι το τέλος του 2021.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου