top icon
Επικαιρότητα

Αναβαθμίζεται ο οδικός φωτισμός σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Όταν θα πάτε το καλοκαίρι διακοπές στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, όλοι οι δρόμοι θα είναι καλά φωτισμένοι τα βράδια.

Εκτεταμένη παρέμβαση, κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια του οδικού δικτύου των νησιών, υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωσή του, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα έργων. Πρόκειται για την αναβάθμιση οδοφωτισμού στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα νησιά Καρπάθου, Καλύμνου, Πάτμου, Λέρου, Σύμης, Ρόδου, Σύρου, Νάξου, Πάρου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Τήνου και Μήλου, η οποία έχει ως στόχο την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας έξυπνα φωτιστικά τύπου LED. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6.430.000 ευρώ.

Mykonos

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία περιλαμβάνει την αντικατάσταση φωτισμού σε 8.160 ιστούς, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 8.160 τεμαχίων νέων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, περιλαμβανομένης και της δεκαετούς εγγύησης-συντήρησης καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο.

Santorini

Σημειώνεται ότι στην Ρόδο έχει ήδη αντικατασταθεί ο οδοφωτισμός σε ένα μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου και τώρα επίκειται η επέκταση της αντικατάστασης και σε άλλα σημεία, ενώ το αντίστοιχο έργο υλοποιείται και στην Κω. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί έργο ταυτόχρονα σε 13 νησιά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ