top icon
Ελλάδα

Από τις 10 Απριλίου στους δρόμους της Αθήνας τα νέα λεωφορεία με leasing

Τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing θα ενισχύσουν αρχικά 14 από τις πιο επιβαρυμένες γραμμές και σταδιακά το σύνολο των 300 νέων οχημάτων θα βγει στους δρόμους της Αθήνας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει έως και 30 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα σε καθεμία από αυτές τις γραμμές. Έτσι προχωρά η βελτίωση του έργου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, με την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου και τη σταδιακή προσθήκη των 300 λεωφορείων με leasing κατά προτεραιότητα στις γραμμές, όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Όταν βγουν και τα 300 λεωφορεία, τα οποία σταδιακά θα ενισχύσουν και άλλες γραμμές, θα διεξάγονται άλλα 3.500 με 4.000 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, που θα προστεθούν στα ήδη 3.000 περισσότερα που υπάρχουν σήμερα σε σχέση με πριν λίγους μήνες. Αυτό ήταν το 4ο βήμα του σχεδίου για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες: Ανάταξη του στόλου με επισκευές και συντήρηση, αύξηση δαπανών για συντήρηση 200%, ενίσχυση του στόλου με 200 οχήματα μέσω συμφωνίας με ΚΤΕΛ, προσλήψεις (η διαδικασία ολοκληρώθηκε), ενίσχυση και με leasing. Το 5ο βήμα είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ