top icon
Επικαιρότητα

Από τις αρχές Απριλίου τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, από τις αρχές του Απριλίου, για όσους έχουν θέσει το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς ακινησίας.

Νωρίτερα εξαιτίας των εκλογών έρχεται φέτος το μέτρο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 120.000 φορολογούμενους, που έχουν καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Μπορεί η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης ακινησίας οχήματος να λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2023, όμως στο Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν ήδη τη συγκεκριμένη διάταξη, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, στοχεύοντας το μέτρο αυτό να ενεργοποιηθεί και να βρίσκεται σε ισχύ πριν από το Πάσχα.

Όταν η  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα ανοίξει την πλατφόρμα myCar οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους θα είναι σε θέση να κάνουν ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους, πληρώνοντας τα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας κλπ.

Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ