top icon
Επικαιρότητα

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Πολύ καλά νέα για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Κοντά στη δυνατότητα να καλύπτει τις υποχρεώσεις του μόνο από τις εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών βρίσκεται το Επικουρικό Κεφάλαιο που αφορά στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Όπως γνωρίζετε, το Επικουρικό Κεφάλαιο που αφορά στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, είναι αυτό που καλύπτει τις όποιες ζημιές προκύπτουν από τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους. Το 2022 έκλεισε με τον συγκεκριμένο φορέα να έχει μειώσει τις συνολικές εκκρεμείς ζημιές του στα 140 εκατομμύρια ευρώ, από 190 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2021. Αν η μείωση των εκκρεμών ζημιών συνεχιστεί και φέτος, το Επικουρικό Κεφάλαιο θα βρεθεί με εκκρεμότητες κάτω των 100 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό θα το φέρει στα πρόθυρα της αυτοχρηματοδότησης. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο θα μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του αποκλειστικά από τις εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών (σήμερα αυτές βρίσκονται στα 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο).

asfalisi autokinitou

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι πριν από πολλά χρόνια οι εκκρεμείς ζημιές του Επικουρικού Κεφαλαίου έφταναν τα 700 ή και τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, έφερε τα αποτελέσματα που μόλις παραθέσαμε.

asfalisi autokinitou

Η καλή πορεία του Επικουρικού Κεφαλαίου έχει άμεση σχέση με την θετική οικονομική πορεία των ασφαλιστικών εταιρειών και την αποφυγή νέων ανακλήσεων αδειών λειτουργίας. Αν δεν υπάρξει τέτοιο σενάριο το Επικουρικό Κεφάλαιο θα σημειώσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Πηγή: insurancedaily.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ