top icon
Επικαιρότητα

Αθήνα – οι δοκιμές ηλεκτρικών λεωφορείων συνεχίζονται

Ένα ηλεκτρικό λεωφορείο τύπου «Solaris Urbino» των 12 μέτρων ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα δοκιμές σε γραμμές του Οργανισμού Συγκοινωνιών.

Είναι το τρίτο κατά σειρά και το πρώτο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό λεωφορείο που ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και προσφέρεται για δοκιμή στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας. Στις 27 Νοεμβρίου θα γίνει η παρουσίασή του και κατόπιν θα βγει για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία δοκιμάζονται ως τμήμα της προετοιμασίας του υπουργείου Υποδομών για τον διαγωνισμό προμήθειας 1.300 αστικών λεωφορείων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Πολλά από τα λεωφορεία αυτά θα είναι ηλεκτρικά και θα επιχειρήσουν την στροφή των αστικών συγκοινωνιών στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας σε πράσινες μετακινήσεις.

Η πολωνική Solaris στο παρελθόν έχει προμηθεύσει στις αστικές συγκοινωνίες της ελληνικής πρωτεύουσας σημαντικό αριθμό λεωφορείων. Το ηλεκτρικό Urbino των 12 μέτρων διαθέτει τον ηλεκτρικό άξονα AVE 130 της ZF με δύο κινητήρες των 125 kW έκαστος, που τροφοδοτούνται από μπαταρία ιόντων-λιθίου. Η φόρτισή της γίνεται με καλώδιο ή και από εναέρια γραμμή, ανάλογα με την επιλογή του δήμου-αγοραστή. Το λεωφορείο διαθέτει τρεις δίφυλλες πόρτες, χαμηλό δάπεδο και ράμπα εισόδου αμαξιδίων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ