top icon
Επικαιρότητα

Αττική Οδός: Διόδια ανάλογα με την ώρα διέλευσης

Ένα νέο τρόπο τιμολόγησης για τα διόδια της Αττικής Οδού έχει σκαριά το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, Δημήτρης Πολίτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην kathimerini.gr, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, αποκάλυψε την «επόμενη μέρα» για την Αττική Οδό και τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζονται από το 2023 και μετά τα διόδια – το ύψος των οποίων αυτή τη στιγμή είναι 2,8€.

«Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε στα οκτώ υποψήφια σχήματα το σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης, ενώ αναμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για την τιμολογιακή πολιτική στα διόδια», δήλωσε ο Δημήτρης Πολίτης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού, ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης έχει προταθεί τα οποίο «θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα χρήσης του άξονα και θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου.»

Αττική Οδός

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι τις ώρες αιχμής, η τιμολόγηση θα είναι ακριβότερη, και σε αντίθεση τις ώρες με λιγότερη κίνηση το αντίτιμο θα είναι φθηνότερο.

Η συγκεκριμένη πρόταση διαφοροποίησης της χρέωσης εντάσσεται στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά τη σύμβαση για την επόμενη 25ετή περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Πολίτης στην Καθημερινή «έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των οικονομικών προσφορών».

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις άξονες που θα αλλάξουν την Αττική

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ