top icon
Επικαιρότητα

Αυξάνονται οι ελληνικές εταιρείες που εμπλέκονται με τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Μια ακόμη ελληνική εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει προηγμένους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, αποδεικνύοντας ότι η εγχώρια επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι εφάμιλλη της διεθνούς.

Μια ακόμη ελληνική εταιρεία αναδεικνύεται στον πρόσφατα αναπτυγμένο χώρο της ηλεκτροκίνησης, σχεδιάζονται και κατασκευάζοντας υβριδικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την ονομασία Sun-Wind, ενώ αναμένεται η έκδοση του σχετικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ, με αριθμό κατάθεσης 2020-02134 /12.6.2020.

O υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Sun-Wind, όπως γίνεται φανερό από την ονομασία του, στοιχειοθετείται από ανεμογεννήτρια κατακόρυφου ή οριζόντιου άξονα, που αποδίδει την ονομαστική της ισχύ στις 100 rpm μόνο, φωτοβολταϊκά πάνελ σε κυκλικό σχήμα ή σε σειρά, καθώς επίσης και από ψηφιακό μετρητή kwh, αλλά και POS για αγορά και πληρωμή της προσαρτηθείσας ενέργειας. Έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί παράλληλα με υφιστάμενο ηλεκτρικό δίκτυο, αποθηκεύοντας σε αυτό την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει. Ασφαλώς, μπορεί να το κάνει και αυτόνομα, ώστε να εγκαθίσταται σε χώρους στάθμευσης καταστημάτων, δημοτικές πλατείες, πρατήρια βενζίνης και οργανωμένες παραλίες. Ακόμη, μπορεί να εγκαθίσταται σε οροφές κτιρίων ή και στο έδαφος, σε κάθε περίπτωση μέσα στα πλαίσια που ορίζει η νομοθεσία. Τέλος, ο υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Sun-Wind είναι εφοδιασμένος με προβολείς LED, για να δύναται να λειτουργήσει και σαν αυτόνομη κολώνα φωτισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ