top icon
Επικαιρότητα

Αυξημένος ο τζίρος στον κλάδο αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο κύκλος των εργασιών στον κλάδο του αυτοκινήτου παρουσίασε μεγάλη αύξηση το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), ο κύκλος των εργασιών στον κλάδο του αυτοκινήτου παρουσίασε μεγάλη αύξηση στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2021. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών του δευτέρου τριμήνου 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του δευτέρου τριμήνου του 2020, εμφάνισε αύξηση 73,3%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του πρώτου τριμήνου της χρονιάς που διανύουμε, η αύξηση είναι 27,8%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων του δευτέρου τριμήνου 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του δευτέρου τριμήνου 2020, παρουσίασε αύξηση 89,5%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του πρώτου τριμήνου της χρονιάς που διανύουμε, η αύξηση ανέρχεται στο 28,4%.

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών του δευτέρου τριμήνου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του πρώτου τριμήνου εμφάνισε αύξηση 4,7%.

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης κύκλου εργασιών στην πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων του δευτέρου τριμήνου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του πρώτου τριμήνου της χρονιάς που διανύουμε, παρουσίασε αύξηση 5%.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ