top icon
Επικαιρότητα

Αυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα τον Απρίλιο

Αυξήθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο του 2021 τα οδικά τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα ζούσε το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή για τα τροχαία ατυχήματα ήταν αναμενόμενη, αφού τον Απρίλιο του 2020 ολόκληρη η Ελλάδα βίωνε το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και βρισκόταν σε σκληρό lockdown, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στους δρόμους να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) αύξηση κατά 140,7% κατέγραψαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και ήταν υπεύθυνα για τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων.

Με βάση τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στα 751 τροχαία ατυχήματα του Απριλίου 2021 καταγράφηκαν 35 νεκροί (αύξηση 52,2%), 36 βαριά τραυματίες (αύξηση 28,6%) και 790 ελαφρά τραυματίες (αύξηση 146,9%). Το 54% των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας προκαλείται εντός των κατοικημένων περιοχών όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 38%. Ευάλωτη κατηγορία παραμένουν οι μοτοσικλετιστές, με το 38% του συνόλου των ατυχημάτων να τους αφορά, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 18%,

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ