Επικαιρότητα Ελλάδα

BLOODHOUND SSC: Με 1.600 χλμ./ώρα στην... Αθήνα!

Το αυτοκίνητο των 1000 μιλίων/ώρα είναι εδώ! Το ελληνικό κοινό για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά ένα τόσο εξωπραγματικό… γήινο όχημα.

To BLOODHOUND SCC φιλοδοξεί να πιάσει ταχύτητα 1.600 χλμ/ώρα σε δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί το 2016 στη Ν. Αφρική σπάζοντας το παγκόσμιο επίγειο ρεκόρ. Για τρεις ολόκληρες ημέρες, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου του 2015, ο εξωτερικός χώρος του Ζαππείου αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ταχύτητας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα επισκέπτονται με ελεύθερη είσοδο το χώρο από τις 11:00 έως 23:00.

Όλοι αδημονούν να βιώσουν τη γοητεία της ταχύτητας στο ειδικά στημένο περίπτερο με τα υπέροχα διαδραστικά παιχνίδια και τα παιχνίδια προσομοίωσης και φυσικά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό BLOODHOUND, διεκδικώντας 2 φανταστικά VIP ταξίδια στην πίστα δοκιμών του Milbrook  στην Αγγλία,  για να οδηγήσουν κορυφαία supercars και άλλα πολλά συλλεκτικά δώρα BLOODHOUND!

Το BLOODHOUND SCC φέρνει στην Ελλάδα η Castrol, μία από τις κορυφαίες μάρκες λιπαντικών στον κόσμο. Η εταιρεία, που έχει μακρόχρονη παράδοση στους αγώνες ταχύτητας και έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές στη διάρκεια του 20ου αιώνα, συμμετέχει εκ νέου στο προτζεκτ Bloodhound, αναλαμβάνοντας την διάθεση των απαιτούμενων λιπαντικών για το νέο αυτό αγωνιστικό αυτοκίνητο που διαθέτει ώθηση 135.000 ίππων!

Δεν υπάρχει σημείο της κατασκευής που να μην εντυπωσιάζει, από τους μασίφ αλουμινένιους τροχούς, που ζυγίζουν 95 κιλά και θα περιστρέφονται με 10.200 σ.α.λ., το εσωτερικό, που θυμίζει πολεμικό αεροπλάνο, μέχρι την καλύπτρα, που μπορεί να αντέξει σε σύγκρουση με πουλί, ακόμα και με 1.000 μίλια/ώρα. Στον τομέα της ασφάλειας δεν προβλέπεται σύστημα εκτίναξης του οδηγού, καθώς θα δεχτεί πίεση 12 τόνων/τ.μ., οπότε οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι το κόκπιτ αποτελεί το ασφαλέστερο καταφύγιο σε περίπτωση ατυχήματος.

Σε πλήρη ταχύτητα το BLOODHOUND SSC θα καλύψει ένα μίλι σε 3,6 δευτερόλεπτα, που είναι 4,5 γήπεδα ποδοσφαίρου από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Τονίζεται ότι το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας είναι 1.228 χλμ./ώρα και το κατέχει από το 1997 το μοντέλο Thrust SSC και η ομάδα του Διευθυντή του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble με οδηγό τον Andy Green και με τη συμμετοχή της Castrol. Η ίδια ομάδα θα προσπαθήσει με το BLOODHOUND SCC να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ φτάνοντας τα 1.600 χλμ/ώρα, υπερβαίνοντας δηλαδή την ταχύτητα του ήχου κατά 1,4 φορές. Αντίστοιχη ταχύτητα έχει καταγραφεί μόνο από ένα μαχητικό F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων/ώρα.

Διαβάστε επίσης για την προσπάθεια κατάρριψης του επίγειου ρεκόρ ταχύτητας 

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου