top icon
Επικαιρότητα

BMW i7: Πρεμιέρα επί ελληνικού εδάφους

Ντεμπούτο στη χώρα μας για την BMW i7 που αποτελεί την τεχνολογική -και όχι μόνο- ναυαρχίδα των Βαυαρών στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μπορεί μια λιμουζίνα σαν την BMW i7 που σήμερα έκανε το ντεμπούτο της στη χώρα μας, να αφορά ελάχιστους αγοραστές, εντούτοις δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους καθώς κάθε νέα γερμανική ναυαρχίδα συμπυκνώνει πάνω της όλη την διαθέσιμη τεχνολογία αιχμής στο χώρο του αυτοκινήτου. Αν, μάλιστα, κάποτε ένα τέτοιο μοντέλο είχε να επιδείξει 2-3 καινοτομίες στον τομέα των κινητήρων, της άνεσης ή των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, μια σύγχρονη limo ξεχειλίζει πλέον από τεχνολογικά καλούδια.

Με συνολική ισχύ 544 ίππους (258 ίπποι για τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα και 313 για τον πίσω) και μέγιστη ροπή 745 Nm (365/380 εμπρός/πίσω) τα δύο μοτέρ υπόσχονται εντυπωσιακές επιδόσεις με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα και την τελική να φτάνει τα 240 χλμ./ώρα, τιμή ασυνήθιστη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

BMW i7

Αξίζει να επισημάνουμε πως το soundtrack των i7, με τους διάφορους ήχους που συνοδεύουν τη λειτουργία της, από την εκκίνηση ως τον ήχο που συνοδεύει την κίνηση, ο οποίος μάλιστα διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης,έχει συνθέσει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Hans Zimmer.

Την ίδια στιγμή, οι πίσω επιβάτες της i7 μπορούν να απολαμβάνουν μία μοναδική προσφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen, μιας πανοραμικής οθόνης 31,3 ιντσών σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά, ενώ ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

BMW i7

BMW i7: Μπαταρία, κατανάλωση και… τιμή

Στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας, η επίσημη τιμή κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα (19,6-18,4 kWh/100 χλμ.). Σύμφωνα πάντως με την επίσημη μέτρηση κατά το πρότυπο WLTP, η μπαταρία χωρητικότητας 101,7 kWh εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία 591-625 χιλιομέτρων.

Στη χώρα μας η νέα BMW i7 xDrive60 Sedan ξεκινά από τα 162.150 ευρώ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η BMW σχεδιάζει μέσα στο 2023 να φέρει στο φώς μια ακόμα εκδοχή της ηλεκτρικής i7, η οποία θα φέρει την ονομασία M70 xDrive. Και εδώ, το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης θα έχει δύο μοτέρ – στον εμπρός και τον πίσω άξονα – με μέγιστη ισχύ πάνω από 600 ίππους και μέγιστη ροπή άνω των 1.000 Nm. Το ισχυρότερο μοντέλο BMW για χρήση στο δρόμο επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,0 δλ.

BMW i7
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ