top icon
Αγορά

Bridgestone Potenza Sport: Ο κυρίαρχος στις σπορ επιδόσεις

Με το Potenza Sport, η Bridgestone απευθύνεται σε εκείνους τους οδηγούς που αναζητούν ένα premium ελαστικό με κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης.

H ανάγκη για ελαστικά υψηλών επιδόσεων δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει, ειδικά μάλιστα τώρα που ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων έχει βελτιώσει κατακόρυφα τα χαρακτηριστικά απόδοσης τους. Η Bridgestone είναι ένας κατασκευαστής που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των απανταχού οδηγών με την σειρά Potenza. Το περίφημο S001 δημιούργησε αυτή την προϊστορία, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τον αντικαταστάτη του, που είναι το Potenza Sport. Αυτό το ελαστικό νέας γενιάς αποτελεί την καλύτερη πρόταση της αγοράς για premium, σπορ επιδόσεις, υψηλής ακρίβειας και έρχεται να προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης σε όλους του τομείς, αλλά και μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση.

Bridgestone

Παρακαταθήκη τεχνογνωσίας

Η Bridgestone διαθέτει μια μεγάλη παρακαταθήκη εμπειρίας και εξειδίκευσης σε ελαστικά υψηλών επιδόσεων χάρη στη μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά της μέσα από την εμπλοκή σε διάφορες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, με κορυφαία όλων την μακρόχρονη συμμετοχή στους αγώνες της  Formula 1. Όλη αυτή η συσσωρευμένη τεχνογνωσία έχει βρει πεδίο εφαρμογής στις μακροχρόνιες συνεργασίες της Bridgestone, με τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους premium κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Bridgestone

Η τεχνολογία του Bridgestone Potenza Sport

Θέλοντας να πετύχει τη βέλτιστη απόδοση στο όριο, η Bridgestone εφάρμοσε νέες τεχνικές στους τομείς του σχεδιασμού πέλματος, της σύνθεσης της γόμας και της κατασκευής. Κατά το σχεδιασμό του πέλματος, δημιουργήθηκαν τρισδιάστατες αυλακώσεις για αύξηση της ακαμψίας, γεγονός που προσφέρει καλύτερο φρενάρισμα και αντίσταση στην τριβή. Μάλιστα οι μηχανικοί της εταιρείας δημιούργησαν μια υβριδική ενίσχυση που επιφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα του ελαστικού σε υψηλές ταχύτητες, ενώ, έχει εφαρμοστεί ένας σπορ σκελετός για καλύτερη απόκριση στο τιμόνι, ενώ βελτιστοποιεί την αντίσταση κύλισης.

Bridgestone

Επιπλέον μια καινοτόμος τεχνολογία ανάμιξης, επέτρεψε στην Bridgestone να συνδυάσει αυτό που αρχικά φαντάζει ως αντικρουόμενο: την βελτίωση δηλαδή των επιδόσεων τόσο σε στεγνό , όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Το Bridgestone Potenza Sport που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Χάρη στην υιοθέτηση μιας αποκλειστικής τεχνολογίας εικονικής ανάπτυξης, , η Bridgestone έχει τη δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια την απόδοση του ελαστικού από το στάδιο ανάπτυξής του, προτού δηλαδή καν αυτό βρεθεί στο δρόμο. Αυτή η διαδικασία αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη εξοικονομώντας πόρους και ταυτόχρονα, μειώνει τη διαδικασία εξέλιξης και τον χρόνο που κάνει το προϊόν να βγει στην αγορά.

Bridgestone

Δοκιμές και εξέλιξη του Bridgestone Potenza Sport

Καθοριστική η τεχνογνωσία, όμως η Bridgestone δεν θα μπορούσε να μην λάβει υπόψιν και την γνώμη των άμεσα ενδιαφερόμενων, που δεν είναι άλλοι από τους τελικούς χρήστες. Για να αποκτήσει λοιπόν πλήρη άποψη για την καθημερινότητα των οδηγών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, η Bridgestone προχώρησε σε διενέργεια συνεντεύξεων με 3.800 οδηγούς πανευρωπαϊκά, οι απόψεις των οποίων συνέβαλλαν σημαντικά, στη συλλογή δεδομένων σχετικά με την εξέλιξη του Potenza Sport.

Τα αποτελέσματα αυτού του συνδυασμού τεχνογνωσίας, έρευνας και εξέλιξης επιβεβαιώθηκαν μέσα από τις δοκιμές επίσημων και καταξιωμένων φορέων.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών TÜV SÜD κατέγραψε τις εξαιρετικές επιδόσεις του Potenza Sport. Το ελαστικό της Bridgestone πέτυχε τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνή επιφάνεια, επιδεικνύοντας παράλληλα σταθερότητα σε δοκιμασίες που αφορούσαν στροφές, καθώς και κίνηση σε ευθεία, σε σύγκριση με αντίστοιχα ελαστικά αυτής της κατηγορίας. Σε βρεγμένο οδόστρωμα μάλιστα, απέκτησε την ετικέτα διαβάθμισης «A» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όλες τις διαστάσεις του, με τις δοκιμασίες του TÜV SÜD να πιστοποιούν τη δυναμική του.

Bridgestone

Μία ακόμα κορυφαία διάκριση ήρθε από το γερμανικό περιοδικό Autobild sportscars, όπου το Potenza Sport ανακηρύχθηκε νικητής στη δοκιμή σπορ ελαστικών της χρονιάς που μας πέρασε. Το ελαστικό εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων της Bridgestone, αποδείχθηκε ότι έχει τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό από όλα τα υπόλοιπα ελαστικά και συμπεριελήφθη μέσα στις δύο κορυφαίες επιδόσεις της δοκιμής στον χειρισμό σε στεγνό. Στο βρεγμένο, το Bridgestone Potenza Sport είχε και πάλι τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος και βραβεύτηκε με την καλύτερη απόδοση στο χειρισμό σε βρεγμένο και την καλύτερη απόδοση σε υγρό καιρό σε κυκλική πίστα. Στο κορυφαίο σπορ ελαστικό αποδόθηκαν επίσης πολύ καλές επιδόσεις κατά της υδρολίσθησης που συνέβαλαν σε αυτό που το AutoBild sportscars περιέγραψε ως «ένα εντελώς νέο σημείο αναφοράς» στον χειρισμό σε βρεγμένο.

Η αναγνώριση από καταξιωμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων

Τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Potenza Sport έχουν ήδη επιλεγεί ως πρώτη τοποθέτηση από μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο, όπως τη Maserati για το supercar MC20, τη Lamborghini για το Huracán STO, τη BMW για την σειρά 8 και πολλές ακόμη. Η πιο πρόσφατη αναγνώριση των κορυφαίων δυνατοτήτων αυτού του νέου ελαστικού ήρθε από την Ferrari η οποία επέλεξε να τοποθετήσει το Bridgestone Potenza Sport στην GT δημιουργία της, την πανίσχυρη Ferrari Roma των 620 ίππων.

Bridgestone

Είναι βέβαιο ότι σχεδόν κάθε οδηγός θα βρει την ιδανική λύση για το αυτοκίνητο του, προκειμένου να συνδυάσει τον κορυφαίο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Το Bridgestone Potenza Sport, που εισάγεται από την ΕΛΑΣΤΡΑΚ, είναι διαθέσιμοι σε 96 διαστάσεις από 17 έως 22 ίντσες, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα επιβατικών οχημάτων, που κυμαίνονται από premium sedans και SUV έως πολυτελή αυτοκίνητα κύρους.

Bridgestone

Αγοράζοντας το νέο Potenza Sport, όπως και οποιοδήποτε άλλο ελαστικό από την πλούσια γκάμα προϊόντων της Bridgestone, σε κάποιο από το συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων της ΕΛΑΣΤΡΑΚ, γίνεστε αυτόματα μέλος του Elastrak club και απολαμβάνετε μοναδικά προνόμια.

Δείτε αναλυτικά τα προνόμια και τις παροχές που απολαμβάνετε, καθώς και το πανελλαδικό δίκτυο των συνεργατών της Elastrack, εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Bridgestone Potenza Sport tyres
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ