Επικαιρότητα Ελλάδα

Bridgestone - τεχνολογία ENLITEN στο νέο VW Golf

Η Bridgestone ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία ελαστικών ελαφράς κατασκευής ENLITEN είναι διαθέσιμη στα ελαστικά Turanza Eco, που σχεδιάστηκαν ειδικά για το νέο Golf της Volkswagen.

Πρόκειται για την όγδοη γενιά του γερμανικού hatchback, που διαθέτει μια σειρά από ενσωματωμένες τεχνολογίες αιχμής. Αυτές περιλαμβάνουν μια ημιαυτόνομη λειτουργία που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να οδηγεί μόνο του και μια νέα τεχνολογία ανάρτησης που βελτιώνει τον χειρισμό και την οδήγηση. Τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Turanza Eco με την τεχνολογία ENLITEN έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την αναβαθμισμένη δυναμική του Golf 8. Ενεργοποιώντας μία πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης για εξαιρετική απόδοση καυσίμου, απαιτώντας λιγότερες πρώτες ύλες για την παραγωγή τους και μεγιστοποιώντας την απόδοση στο βρεγμένο και κατά της φθοράς, τα ελαστικά Τεχνολογίας ENLITEN της Bridgestone, χάρη στην κατασκευή τους, προσφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ παράλληλα βελτιώνεται ο χειρισμός του οχήματος και η δυναμική της οδήγησης μέσω της μειωμένης περιστρεφόμενης μάζας, προκειμένου να αυξηθεί η απόλαυση κατά την οδήγηση.

Golf 8 Bridgestone

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση ότι η τεχνολογία ENLITEN παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ID.3 της Volkswagen, το γεγονός αυτό σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στη μακροχρόνια συνεργασία της Bridgestone και της Volkswagen. Κατά την ανάπτυξη του νέου Golf 8, η Volkswagen ζήτησε ένα ελαστικό που να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης, χωρίς να θυσιάζονται όμως άλλοι τομείς απόδοσης. Η Bridgestone, επί σειρά ετών συνεργάτης της Volkswagen, απάντησε σε αυτή την ζήτηση με τα εξειδικευμένα ελαστικά Turanza Eco με Τεχνολογία ENLITEN, που επιτυγχάνουν την καλύτερη στην κατηγορία τους βαθμολογία «Α» στην Ευρωπαϊκή ετικέτα, στον τομέα αντίστασης κύλισης και ακόμα περισσότερο.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά αυτού του εξειδικευμένου ελαστικού είναι ότι επιτρέπει τον βελτιωμένο χειρισμό του οχήματος. Αυτό οφείλεται στην συνέργεια μεταξύ των μοναδικών υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τεχνολογίας ENLITEN και μιας νέας διαδικασίας ανάμιξης που έχει βελτιώσει την απόδοση της σύνθεσης γόμας της τεχνολογίας κατά της φθοράς, χωρίς συμβιβασμούς στην πρόσφυση. Ο συνδυασμός της κοιλότητας και του αμιγώς 3D σχεδιασμού του πέλματος του ελαστικού μεγιστοποιεί την απόδοση στο βρεγμένο και αυτή κατά της φθοράς. Έτσι διασφαλίζεται ότι τα ελαστικά Turanza Eco με την τεχνολογία ENLITEN παρέχουν απόδοση πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα που επιτυγχάνει βαθμολογία «Β» στην Ευρωπαϊκή ετικέτα, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση κατά της φθοράς. Αυτά τα θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βελτιώσουν τον χειρισμό του Volkswagen Golf 8 και, κατά συνέπεια, την απόλαυση της οδήγησης.

Παράλληλα με τη βελτιωμένη δυναμική της οδήγησης λόγω της χαμηλότερης, περιστρεφόμενης μάζας, η νέα καινοτόμος τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής της Bridgestone θέτει ένα νέο πρότυπο στη μειωμένη χρήση υλικών και την αντίσταση κύλισης για να προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Τα ελαστικά Τεχνολογίας ENLITEN επιδεικνύουν αντίσταση κύλισης που είναι έως και 30% χαμηλότερη από ένα παραδοσιακό premium θερινό ελαστικό Bridgestone. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου καθώς και στη μείωση των εκπομπών CO2. Επιπλέον, τα ελαστικά με την Τεχνολογία ENLITEN επιτρέπουν περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου, μειώνοντας το βάρος τους έως και 20 τοις εκατό σε σχέση με αντίστοιχα παραδοσιακά premium θερινά ελαστικά Bridgestone. Αυτό ισοδυναμεί με έως και 2 κιλά λιγότερων πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή κάθε ελαστικού, ένα άλλο περιβαλλοντικό όφελος τόσο από πλευράς πόρων όσο και από την τελική άποψη διαχείρισης του τελευταίου σταδίου ζωής των ελαστικών.

Το νέο 205/55R16 91H Turanza Eco με Τεχνολογία ENLITEN, που αναπτύχθηκε στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Bridgestone στη Ρώμη της Ιταλίας και παράγεται στην Ισπανία, άρχισε να είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Αύγουστο του 2020. Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος των ελαστικών Bridgestone στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος του Ομίλου ΕΛΤΡΑΚ, που εκπροσωπεί τον οίκο Caterpillar από το 1982.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου